van der Horst

12H Hungary: De inschrijvingen zijn geopend

12H Hungary 2014
12H Hungary 2014
De inschrijving voor de Hankook 12H HUNGARY, die op 3 en 4 oktober plaatsvindt op de Hungaroring nabij Boedapest, is nu geopend. Het evenement, georganiseerd door het Nederlandse bureau CREVENTIC in samenwerking met het DNRT (Dutch National Racing Team) is de laatste race van het seizoen in de 24H SERIES powered by Hankook. “Dit wordt de zesde editie van onze race in Hongarije, die inmiddels een vaste plaats in ons programma inneemt”, zegt Gerrie Willems van CREVENTIC. “Teams die eerder bij ons in Hongarije hebben geracet, komen graag terug. De Hungaroring is prachtig gelegen en wordt beschouwd als een uitdagend en technisch circuit met volop hoogteverschillen. Kijkend naar de grote belangstelling voor onze twaalf-uursraces in Italië en Zandvoort verwachten we ook in Hongarije een goed bezet startveld. De inschrijving is nu geopend, zodat teams hun voorlopige inschrijvingen kunnen indienen.”
Na de 24H DUBAI, het vlaggenschip van de 24H SERIES powered by Hankook, was de race in Hongarije het tweede evenement in het programma van CREVENTIC. Sinds de eerste editie van de race in 2008 tot dit jaar was de race op de Hungaroring de enige twaalf-uursrace in Europa voor GT’s, toerwagens en 24H Specials. Dit jaar werden de 12H ITALY-MUGELLO en de Hankook 12H ZANDVOORT aan de kalender van de 24H SERIES powered by Hankook toegevoegd, maar de race in Hongarije blijft trouw aan het oorspronkelijke concept van eenmaal rond de klok. “Een race van de vroege ochtend tot in de avond is een echte uitdaging voor de rijders en teams. We hebben weliswaar zeer positieve reacties gekregen op ons tijdschema in Italië en Zandvoort, met drie uur racen op vrijdag en de resterende tijd op zaterdag, maar voor Hongarije hebben we ervoor gekozen om de oorspronkelijke opzet te handhaven, want dat is inmiddels een goede traditie geworden”, aldus Gerrie Willems.     
 
De Hungaroring werd geopend in 1985 en was sinds 1986 elk jaar de locatie voor de Hongaarse Formule 1-Grand Prix. De lijst van winnaars vermeldt de namen van legendarische coureurs als Nelson Piquet, Ayrton Senna en Michael Schumacher, samen met huidige coureurs als Jenson Button, Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen en Fernando Alonso. Dit jaar vinden er op het circuit ook races voor het FIA Wereldkampioenschap toerwagens (WTCC), het FIA Europees Formule 3-kampioenschap en de DTM plaats. De nabijgelegen Hongaarse hoofdstad Boedapest biedt volop mogelijkheden tot winkelen en sightseeing alsmede tal van culturele activiteiten. Ook is er een grote verscheidenheid van restaurants met lokale en internationale specialiteiten. Met een gemiddelde temperatuur van 17 graden voor de maand oktober is de kans op mooi weer tijdens de race vrij groot.
 
Tijdens de 12H HUNGARY van vorig jaar behaalde het Blancpain Racing-team een afgetekende overwinning met de Lamborghini Gallardo LP560-4 met de Nederlandse coureurs Peter Kox en Nico Pronk en de Zwitser Marc Hayek. In de spannende strijd om de tweede plaats in het algemeen klassement hadden de Australiërs Malcolm Niall, Mark Pilatti en Brett Niall uiteindelijk de overhand met hun Porsche 997 Cup-auto, waarmee ze ook de 997-klasse wonnen. De Franse rijders Lionel Amrouche, Franck Leone Provost und Jean-Charles Perrin werden als derde overall geklasseerd en wonnen met hun GC Automobile GC10-V8 ook de klasse SP3.
 
Het tijdschema voor de Hankook 12H HUNGARY van dit jaar start met een optionele privé-testsessie op vrijdag 3 oktober van 9.00 tot 14.00 uur, gevolgd door de vrije training van 15.00 tot 16.30 uur en de kwalificatie van 16.45 tot 18.00 uur. De avondtraining staat van 19.00 tot 20.00 uur op het programma. De race start op zaterdag 4 oktober om 8.00 uur en eindigt om 20.00 uur met direct aansluitend de prijsuitreiking.

Creventic press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 16 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12 Hours of Hungary.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons