van der Horst

12H Mugello: RedAnt Racing pakt eclatante zege

Podium 992 klasse 12H Mugello
Podium 992 klasse 12H Mugello
De RedAnt Racing Porsche 992 GT3 Cup #903 van Ayrton Redant, Yannick Redant en Kobe de Breucker heeft zijn klasse gedomineerd in de 12 Hours of Mugello. Vertrokken van op de pole wist de wagen de koppositie in de 992 klasse gans de wedstrijd te behouden. Bovendien eindigde de wagen op een mooie zesde plaats algemeen achter vijf GT3 bolides. De algemene zege ging naar de Team GP Elite Porsche 992 GT3 R van Lucas Groeneveld, Jesse van Kuijk, Daan van Kuijk en Max van Splunteren.
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
De tweede Porsche van RedAnt leek goed op weg naar de tweede plaats in de 992 klasse, maar een aanrijding in de tweede helft van de race sloeg de wagen ver terug. Peter Guelinckx, Michiel Haverans en Brent Verheyen finishten uiteindelijk als achtste in hun klasse en zestiende algemeen. De tweede plaats ging zo naar de Orchid Racing Team Porsche van Sébastien Loeb, Romain Dumas, Laurent Misbach, Loic Villiger en Alexandre Mottet.

Team GP Elite - Porsche 992 GT3 R
Team GP Elite - Porsche 992 GT3 R
Voor de algemene zege ging de strijd tussen de Team GP Elite Porsche en de Herberth Motorsport Porsche, maar al snel nam de Nederlandse Porsche de overhand en haalde het met twee ronden voorsprong op de zwarte Porsche van Ralf Bohn, Scott Noble en Jason Hart die wel de Am klasse won. De laatste podiumplaats ging naar de CP Racing Mercedes-AMG GT3 EVO van Charles Putman, Charles Espenlaub, Joe Foster en Shane Lewis.

Foto's: 24H Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H Series op zondag 24 maart 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Mugello.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons