van der Horst

12H Spa: Meer dan 50 deelnemers voor Belgische manche 24H Series

Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4
Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4
Het doek is nog maar net gevallen over de 12H Mugello, de eerste Europese manche van de 24H Series, of organisator Creventic komt al naar buiten met de deelnemerslijst voor de volgende manche, de 12H Spa. Kwamen er in Mugello iets meer dan 30 wagens aan de start dan worden er in de Ardennen meer dan 50 verwacht. Natuurlijk zal de Belgische delegatie voor deze wedstrijd een stuk forser zijn dan in Italië.
Haas RT - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Haas RT - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Bij de vijftig deelnemers zijn niet minder dan 16 GT3 bolides bij waaronder de winnaar van vorig jaar, de Audi R8 LMS GT3 EVO II van Saintéloc Junior Team. Uitkijken wordt het ook naar de terugkeer van de Haas RT Audi R8 LMS GT3 EVO II, die er in Mugello niet bij was. Met Audi, Mercedes, Porsche, Lamborghini en Ferrari komen er vijf merken uit in de GT3 klasse.

RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Na hun overwinning in de 12H Mugello tekent RedAnt Racing natuurlijk weer present met hun twee Porsche’s in de 992 klasse. Dit keer moeten zij wel het gezelschap krijgen van een identieke wagen ingezet door het SpeedLover team. Acht wagens telt de GT4 klasse maar daarbij zijn de Toyota GR Supra GT4 Evo van Xwift Racing Events alsook de BMW M4 GT4 van Hamofa Motorsport. Tenslotte brengt HYRacing een Porsche Cayman GTS aan de start.

Foto's: Niels Vaeck & 24H Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H Series op maandag 25 maart 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Spa.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons