van der Horst

24H Le Mans: Porsche snelste tijdens voormiddag van testdag

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Tijdens de voormiddag van de testdag van de 24 Heures du Mans was het uittredend winnaar Porsche dat de tabellen aanvoerde met beide wagens. De #2 van Dumas, Jani en Lieb bleek net twee tienden sneller dan de #1 van Bernhard, Webber en Hartley. Concurrent Audi moest erg weinig toegeven, de twee auto's uit Ingolstadt bleven binnen de halve seconde op een droge baan, de #7 was een zucht sneller dan de #8.
Murphy Prototypes Oreca 03R
Murphy Prototypes Oreca 03R
Sarrazin, Conway en Kobayashi eindigden met hun Toyota #6 op acht tienden, de zusterwagen van Davidson, Buémi en Nakajima moest echter al tweeënhalf seconden toegeven op de snelste Porsche. In LMP2 was de Signatech Alpine #36 van Menezes, Lapierre en Richelmi de primus terwijl Laurens Vanthoor als elfde en twintigste algemeen aantikte in de Michael Shank Racing Ligier. Marc Goossens zien we normaliter deze namiddag nog in actie in de Murphy Prototypes Oreca, Jeroen Bleekemolen klokte met deze wagen de 22e tijd, de 31e algemeen.

Porsche 911 RSR
Porsche 911 RSR
Net als in LMP1 zagen we ook in GTE-Pro twee Porsche's vooraan, de #92 ging de #91 vooraf. De Corvette #64 tikte als derde aan, de beste Ferrari was het Risi Competizione exemplaar van ondermeer Giancarlo Fisichella. In GTE-Am was de besttijd voor een auto met een steigerend paard, de AF Corse #55. De enige onderbreking van de sessie kwam er net voor 11u, toen François Perrodo in de Ferrari #83 kwam vast te zitten in de grindbak van de Virages Porsche.

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons