van der Horst

24H Le Mans: Nieuwe mid-engined Porsche 911 RSR GTE voorgesteld (+ Foto's)

Porsche 911 RSR GTE 2017
Porsche 911 RSR GTE 2017
Porsche heeft haar nieuwe 911 RSR GTE bolide voorgesteld op de LA Auto Show. Hoewel de naam hetzelfde is gebleven, herdefinieert deze bolide het concept van de 911. Het was al een tijdje duidelijk dat de klassieke plaatsing van de motor achter de achteras ervoor zorgde dat de RSR niet meer mee kon met de rest van het GTE-veld, daarom werd de 4.0L flat-six naar voren gebracht. Men spreekt voortaan dan ook van een mid-engined wagen. “Hoewel we het typische design van de 911 hebben behouden, is dit de grootste evolutie in de geschiedenis van ons beste GT product", klonk het bij de baas van Porsche Motorsport Dr. Frank-Steffen Walliser. In tegenstelling tot eerdere geruchten betreft het wel degelijk een atmosferische motor.
Porsche 911 RSR GTE 2017
Porsche 911 RSR GTE 2017
Porsche geeft dus een belangrijk kenmerk van de 911 op om de concurrentie te kunnen bijhouden, maar tegelijkertijd kiest men niet voor een turbo-krachtbron. Dat terwijl de turbo-route toch wel de succesvollere optie lijkt momenteel. "We hebben bewust gefocust op een bijzonder moderne en lichte atmosferische motor om onze ingenieurs meer ruimte te geven bij de ontwikkeling van de wagen," aldus Walliser.

Voorts beschikt de 2017 Porsche 911 RSR ook over een volledig nieuw transmissie, ophanging, carrosserie en aerodynamica. De andere inplanting van de motor maakte het bovendien mogelijk om een grotere diffuser te installeren. De wagen beschikt ook over een 'collision warning system'. Porsche zal met de nieuwe GTE volgend jaar een fabrieksprogramma afwerken in het FIA World Endurance Championship en het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Het is nog niet duidelijk of de wagen ook beschikbaar zal zijn voor klantenteams. 
 

Foto's: Porsche



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op woensdag 16 november 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons