van der Horst

24H Daytona: Opnieuw Corvette snelste op de laatste testdag

Spirit of Daytona - Corvette DP
Spirit of Daytona - Corvette DP
Op de derde en laatste dag van de Roar Before the Rolex 24 werd de snelste tijd neergezet door de Spirit of Daytona Corvette DP van Westbrook, Rockenfeller en Vaillante. De LMP2 wagens kwamen ditmaal wat beter uit de verf en in de namiddagsessie liet de Morgan Nissan van Pla, Rusinov, Plowman en Yacaman een tweede tijd opmeten, opnieuw achter de Corvette DP #90. Na Corvette in de morgen was het in de namiddag de beurt aan Viper om de tabellen in de GTLM klasse te toppen. Het duel Audi/Porsche bleef verder aanhouden in de GTD klasse, terwijl de Porsche van Jan Heylen zijn testsessie vroegtijdig beëindigde in de muur.
  • Prospeed Competition
4685bde8bd90e7a1ddc716726d929716c7c2a17a.jpg
Opvallend de derde dag was de afwezigheid van de Ford-Riley’s van het Ganassi Racing, dat een dag eerder nog de snelste tijd liet op tekenen. De nieuwe Ford motoren gaven echter problemen en zowel Ganassi Racing als Michael Shank Racing verkozen om vroegtijdig huiswaarts te keren. De snelste tijd van de morgensessie was in 1:39.748 voor de Daytona Corvette DP van Westbrook, Rockenfeller en Vaillante. Ook de tweede en derde tijd gingen naar Corvette’s DP. De Extreme Speed HPD van Dalziel, Brabham en Sharp was de snelste LMP2 wagen met de vijfde tijd. Corvette bezette ook de twee eerste plaatsen in de GTLM klasse voor de twee Viper’s en de BMW Z4 van onder meer Maxime Martin. Audi klopte Porsche in de GTD klasse en het was de R8 LMS van Winkelhock, Pappas, Pumpelly en Canache die de snelste ronde reed.

Wederom sloot de Spirit of Daytona Corvette DP de laatste testsessie als snelste af, maar ditmaal nestelde de OAK Racing Morgan-Nissan LMP2 zich op de tweede plaats op 4 tiende seconde van de DP wagen. Viper was primus bij de GTLM’s met de wagen van Bell, Bomaro en Wittmer; de Amerikaanse GT ging de Porsche 911 RSR en de eerste Corvette vooraf. Porsche nam het voortouw in de GTD klasse en de wagen van Farnbacher, Riberas, James en Holzer ging de Turner BMW Z4, waar ook Markus Palttala mee in actie kwam, vooraf.

Foto: Chevrolet & IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Tudor United Sportscar Championship op maandag 6 januari 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons