van der Horst

24H Karting van Francorchamps: Vooruitblik van de organisatoren

De 24 Uren Karting van Francorchamps worden al voor het derde jaar georganiseerd door One Day Karting, en de editie 2015 kondigt zich al goed aan! De etmaalrace in de Ardennen, midden het ‘mooiste circuit van de wereld’ zal plaats vinden op 29 en 30 augustus. Jaar na jaar knoopt de wedstrijd opnieuw aan met de glorie van weleer en er zijn alweer een aantal nieuwigheden voorzien. Een nieuwe editie dus die de “niet te missen” status deze wedstrijd enkel zal versterken.
Nadat de wedstrijd in 2013 nieuw leven werd ingeblazen en na een verregende, maar zeer geslaagde editie 2014, is het opnieuw One Day Karting die de 24 Uren Karting van Francorchamps op 29 en 30 augustus in goede banen zal leiden. “Iedereen was het er over eens dat we het organisatorische op een hoger niveau hebben getild in de editie 2014, en heel wat mensen keerden terug”, zegt een tevreden Patrick Van Billoen, de bezieler van deze mythische wedstrijd in het vrijetijds-kartingwereldje. “Vlak na afloop van de editie 2014, dachten we al in volop aan de voorbereiding van de editie 2015. De vele positieve reacties waren hartverwarmend maar we hielden ook volkomen rekening met de punten die voor verbetering vatbaar waren. En we beloven aan de teams en de rijders dat we ons best zullen doen om nog verbeteringen aan te brengen in onze derde editie! Het enige dat we niet kunnen garanderen is de zon… Maar we hopen dat we niet opnieuw zulk regenweekend doormaken als verleden jaar!”

Twee categorieën: privé-karts en tweemotorige Biz

Op het niveau van de reglementen betreft de belangrijkste wijziging de categorieën. Vanaf volgend jaar zijn er twee klasses gepland: één voor de privé-karts (met maximum 14 karts die een beperking van 5 liter brandstof opgelegd krijgen voor het geheel van de race) en een klasse voor de nieuwe tweemotorige “Biz Le Mans” karts, die rechtstreeks van Groot-Brittannië komen. Deze klasse kan 42 karts groeperen waarbij alle teams dus hetzelfde materiaal zullen krijgen. Geven we toch even mee dat de belangrijkste nieuwigheid in de klasse “privé-karts” de mogelijkheid is om een kart met PGKZ versnellingsbak (aangepast aan vrijetijdskarting) te huren op een pay-and-drive basis, en dit rechtstreeks van het merk PKGZ zelf. De nieuwsgierigen kunnen op de komende Racing Show in Luik een exemplaar zien op de stand van de BGDC.

Doorgezette promotie

De innovatie tijdens de 2014 editie was de rechtstreekse uitzending van beelden op het internet en de “live” commentaren gedurende de race. Beiden kenden een groot succes. “En we gaan meer dan ooit verder op die weg”, verheugt zich Patrick. “In 2015 zijn er niet minder dan 30 uren aan uitzending voorzien, van de eerste trainingsritten tot het eindpodium! We gaan trouwens ook door met het promotiewerk rond de wedstrijd, zowel op niveau van de communicatie als op niveau van de prijs die we voorstellen aan onze deelnemers.”

Twee test dagen

Gezien het succes van de vorige jaargangen en om tegemoet te komen aan de vraag van de deelnemers zullen er twee voorafgaande testdagen voorzien worden. De eerste wordt 2 augustus en de tweede 28 augustus, de dag voor de wedstrijd. In beide gevallen zal het mogelijk zijn om plaats te nemen aan het stuur van een tweemotorige kart “Biz Le Mans”. Die worden gekenmerkt door een grotere zorg voor de details zodat het rijplezier vergroot wordt. One Day Karting wil van de gelegenheid gebruik maken om op deze dagen een wedstrijd “voor de fun” te organiseren met de nieuwe vloot aan Sodi-karts van de Kartingpiste van Francorchamps. U hoort er nog van!

Verminderde tarieven tot 18 januari

De 24 Uren Karting van Francorchamps worden voorgesteld tijdens de Racing Show van Luik, die plaats heeft op 16, 17 en 18 januari in de Halles des Foires van Coronmeuse. Om het evenement kracht bij te zetten besliste One Day Karting om verminderde tarieven voor te stellen aan de teams die zich inschrijven voor 18 januari. Het wordt dus mogelijk om in 2015 deel te nemen aan de 24 Uren voor 1.599 euro (indien enkel ingeschreven in de klasse privé-karts) of voor 2.599 euro (inschrijving en huur materiaal voor de tweemotorige Biz-karts). De reglementen en de inschrijvingsformulieren zijn al beschikbaar in de rubriek “Documenten” op de site van One Day Karting (www.onedaykarting.be). Treuzel dus niet… Met een maximum van 56 karts aan de start zal er niet voor iedereen een plaatsje vrij zijn!

One Day Karting press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op donderdag 18 december 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons