van der Horst

24H Le Mans: Felipe Nasr en Nick Tandy vervoegen Mathieu Jaminet op derde Porsche Penske Motorsport Hypercar

Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Net als vorig jaar zet Porsche Penske Motorsport bij de 24 Heures du Mans drie wagens in. Op de voorlopige inschrijvingslijst stond alleen de naam van Mathieu Jaminet achter de Porsche 963 #4. Nu bevestigde het team dat Felipe Nasr en Nick Tandy de twee andere rijders op de wagen worden.
Felipe Nasr en Nick Tandy kennen de Porsche 963 goed want beide rijders komen op dezelfde wagen  uit in het IMSA kampioenschap. Nasr won dit jaar zelfs de 24 Hours Daytona met een Porsche 963 en hetzelfde team bemande vorig jaar ook al de derde Porsche Hypercar in Le Mans. Op de twee overige Penske Motorsport Porsche’s vinden we de vaste rijders terug, met Matt Campbell/Michael Christensen/Frédéric Makowiecki op de #5 en Kévin Estre/André Lotterer/Laurens Vanthoor op de #6. Dane Cameron werd aangesteld als reserverijder.

Foto: Geert Franquet
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op maandag 6 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons