van der Horst

24H Nürburgring: Audi plaatst Vanthoor in top line-up

VLN Test- & Einstellfahrt in beeld gebracht
De 24 uren van de Nürburgring zijn nog goed twee en een halve maand van ons verwijderd, maar de voorbereidingen zijn sinds twee weken al volop aan de gang op de ‘Ring. Audi zal naar goede gewoonte weer goed vertegenwoordigd zijn in deze aartsmoeilijke etmaalrace waarin ervaring een must is. Het zwaartepunt ligt duidelijk bij Phoenix Racing waar twee absolute toprijdersbezettingen in actie komen. Laurens Vanthoor bewees afgelopen weekend nog maar eens zijn kunnen door zijn tweede opeenvolgende VLN-wedstrijd te winnen, en werd door Audi dan ook gedropt naast niemand minder dan voormalige winnaars Marc Basseng en Frank Stippler, aangevuld door tweevoudig Le Mans winnaar Marcel Fässler.
VLN 9: 38e Münsterlandpokal in beeld gebracht
Ook de tweede Audi R8 van het team gevestigd in Meuspath – naast de Döttinger Höhe – herbergt het nodige talent met René Rast, Markus Winkelhock, Christopher Haase en Chris Mamerow. WRT zakt voor de derde opeenvolgende keer af naar de etmaalrace in de ‘Green Hell’, ditmaal in de G-Drive Racing kleuren. Roman Rusinov krijgt er als teamgenoten Blancpain collega Stéphane Ortelli, Edward Sandström en kersvers DTM-rijder Nico Müller. 
 
Prosperia C. Abt Racing brengt net als Phoenix twee wagens aan de start, beide naar alle waarschijnlijkheid uitgerust met Hankook rubbers. Christer Jöns, Christopher Mies, Nicki Thiim en nog een vierde aan te duiden rijder nemen een wagen voor hun rekening, terwijl Marco Seefried en Peter Terting al bevestigd werden op de tweede. De blauw-gele Twin Busch Motorsport Audi zal bemand worden door Dennis en Marc Busch en Manuel Lauck.
 
VLN Test- & Einstellfahrt in beeld gebracht
Frank Biela, Pierre Kaffer en Marco Werner zullen bij Audi race experience Red Bull space jumper Felix Baumgartner bijstaan, de durfal zal ongetwijfeld de nodige aandacht weten te trekken voor deze nieuwe ‘stunt’. Dominique Bastien, Christian Bollrath, Christiaan Frankenhout en Rahel Frey delen de tweede Audi van het team.
 
 
Phoenix Racing
Marc Basseng/Marcel Fässler/Frank Stippler/Laurens Vanthoor 
Christopher Haase/Chris Mamerow/René Rast/Markus Winkelhock 
 
Prosperia C. Abt Racing
Marco Seefried/Peter Terting/TBA/TBA
Christer Jöns/Christopher Mies/Nicki Thiim/TBA
 
Audi race experience
Dominique Bastien/Christian Bollrath/Christiaan Frankenhout/Rahel Frey 
Felix Baumgartner/Frank Biela/Pierre Kaffer/Marco Werner 
 
G-Drive Racing
Nico Müller/Stéphane Ortelli/Roman Rusinov/Edward Sandström 
 
Twin Busch Motorsport
Dennis Busch/Marc Busch/Manuel Lauck 

Foto's: Vincent Wouters
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 4 april 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons