van der Horst

24H Nürburgring: Twee officiële WRT Audi's en Frédéric Vervisch aan de start

WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
Nadat we maandag al het nieuws kregen dat Laurens Vanthoor een zitje had gevonden voor de 24 Uren van de Nürburgring bij Falken Motorsports kunnen we daar vandaag nog enkele Belgische deelnames aan toevoegen. Audi Sport maakte zopas bekend dat het vier fabriekswagens inzet tijdens de Eifel klassieker, de helft daarvan zal gerund worden door WRT. Net als vorig jaar rekenen zij ook op Frédéric Vervisch om het stuur te nemen, hij is overigens wel de enige Belg in de rijdersbezetting.
  • LTF
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Verwacht wordt wel dat WRT naast de twee fabriekswagens ook een of twee Audi's privé zal inzetten, waardoor onder andere ook Dries Vanthoor een kans maakt op een zitje. Frédéric Vervisch reed zich vorig jaar tijdens een verregende etmaalrace op de Nürburgring danig in de kijker na een zoveelste neutralisatie, door de overmacht van Mercedes op dat moment bleef dit jammer genoeg het enige echte wapenfeit van de constructeur uit Ingolstadt.

Voorts koos Audi Sport voor Land Motorsport om nog twee andere wagens te runnen en niet langer Phoenix Racing. Het is nog maar de vraag of en met welk GT3-programma Phoenix Racing voor de dag gaat komen in 2017, het team uit Meuspath lijkt zich vooral toe te spitsen op de Aziatische markt. 

Audi Sport Team WRT
Marcel Fässler - Robin Frijns - Nico Müller - René Rast
Nico Müller - René Rast - Frank Stippler - Frédéric Vervisch

Audi Sport Team Land
Christopher Haase - Pierre Kaffer - Christopher Mies - Connor De Phillippi 
Kelvin van der Linde - Christopher Mies - Connor De Phillippi - Markus Winkelhock 
 
Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op donderdag 9 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons