van der Horst

24H Nürburgring: Nico Verdonck met Bentley fabrieksteam

Bentley Team Abt - Continental GT3
Bentley Team Abt - Continental GT3
Bentley Motorsport bevestigde vandaag dat het ook in 2017 terugkeert naar de 24 uren van de Nürburgring, het opzet is beter doen dan de zevende plaats in de meest recente editie. Team ABT brengt opnieuw twee exemplaren van de Bentley Continental GT3 aan de start, waarvan er eentje bestemd is voor onder meer onze talentvolle landgenoot Nico Verdonck.
Nico Verdonck
Nico Verdonck
Verdonck legde zich in 2016 voornamelijk toe op het VLN-kampioenschap, waar hij met diverse wagens aan de start verscheen. De Brusselaar wist zelfs het het ronderecord (in raceomstandigheden) scherper te stellen aan het stuur van een Ford GT uit de stal van Jürgen Alzen (7:58.558). Als onderdeel van Bentley Team Abt zal onze landgenoot dit jaar dus in een uitstekende positie verkeren om een goed resultaat in de etmaalrace na te streven. Voorts omvat het programma drie bijkomende voorbereidingswedstrijden, namelijk de eerste twee VLN-races en de kwalificatiewedstrijd (6u).

De Duitsers Christian Menzel, Chris Brück en Christer Jöns maken net als vorig jaar deel uit van het rijderscorps, aangevuld met nieuwkomers Christian Mamerow (winnaar 2014), Jordan Pepper (ADAC GT) en dus Nico Verdonck. De exacte samenstelling van de rijdersbezettingen werd nog niet gecommuniceerd.

Bentley Team Abt - Continental GT3
Bentley Team Abt - Continental GT3
“Dit is fantastisch nieuws", liet Verdonck weten. "Niet alleen omdat ik voor de eerste keer met een topwagen aan de start kom van de 24 Uur van de Nürburgring, maar ook omdat dat in een uitstekende context gebeurt. Ik krijg goede, ervaren teammaats en ik krijg ook de gelegenheid om vooraf met het team en de Continental GT3 te gaan testen. Bij ABT Sportsline word ik lid van een heel professionele structuur, die kan bogen op een indrukwekkend palmares. Ik denk dat dit zitje een mooie beloning is voor de inspanningen die ik de afgelopen jaren hebben geleverd.”

Foto's: Bentley Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op dinsdag 21 februari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons