van der Horst

24H Series kent veel bijval

24H Series Powered by Hankook
24H Series Powered by Hankook
Een maand na de Hankook 24H DUBAI, de seizoensstart van de 24H SERIES powered by Hankook 2015, is er volop interesse voor de volledige serie. “Ons concept van een internationale serie van lange-afstandsraces voor GT’s, toerwagens en 24H Specials valt bij velen goed in de smaak. Er komen meer en meer inschrijvingen binnen en we hebben op dit moment al teams en rijders met 50 verschillende nationaliteiten van over de hele wereld”, zegt Gerrie Willems namens CREVENTIC.
Het Nederlandse bureau is promotor en organisator van de 24H SERIES in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT). “Er is een goede variatie van auto’s en ook een goede mix van rijders met vele amateurs en gentlemen-rijders, semi-pro’s en een aantal professionals. De filosofie van onze evenementen is gebaseerd op betaalbare kosten, een plezierige sfeer en een sportieve strijd op de baan.” Naast de interesse voor het volledige seizoen van de 24H SERIES powered by Hankook zijn er ook vele inschrijvingen voor de afzonderlijke wedstrijden. De serie wordt vervolgd met de Hankook 12H ITALY-MUGELLO (13-14 maart 2015) en de Hankook 12H ZANDVOORT (29-30 mei 2015). Inschrijving voor beide races is nog steeds mogelijk. Net voor de zomerpauze start dan de tweede helft van het seizoen met de eerste editie van de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD in Zuid-Frankrijk (10-12 juli 2015).  

De komende race in Italië wordt de tweede aflevering van de twaalf-uursrace, waarmee vorig jaar de traditie van lange-afstandsraces in de prachtige omgeving van Toscane nieuw leven werd ingeblazen. Meer dan 50 teams hebben zich al voor de deelname aan de race op het uitdagende circuit met zijn vele hoogteverschillen ingeschreven. Professionele en diepgaande verslaggeving van het team van Radio Show Limited, bekend van Radio Le Mans, is gepland voor het evenement in maart.

Daarna volgt eind mei de Hankook 12H ZANDVOORT, eveneens een race die dit jaar zijn tweede editie beleeft na een succesvolle start in 2014. Ook voor deze race komen al vele inschrijvingen binnen, met name sinds de race is verplaatst naar een andere datum om het samenvallen met andere lange-afstandsraces te voorkomen. De fraaie locatie in de duinen aan de Noordzeekust en de fraaie karakteristiek van het circuit in Zandvoort dragen bij tot de populariteit van het evenement. Voor deze race zijn live-streaming en opnieuw commentaar van Radio Show Limited voorzien.

De eerste editie van de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD tijdens het tweede weekeinde van juli belooft ook een spannend evenement te worden. “Sinds we onze plannen voor het houden van een 24-uursrace op Paul Ricard, het moderne circuit in Zuid-Frankrijk, bekendmaakten, hebben we heel wat positieve reacties ontvangen”, zegt Gerrie Willems. “Bij teams en rijders bestaat er veel belangstelling om aan deze race deel te nemen en we zijn er zeker van dat dit evenement een prachtige aanvulling op onze serie vormt!” Nadere informatie over de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

24H Series



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 9 februari 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons