van der Horst

24H Spa: Voorbeschouwing Louis Machiels

Louis Machiels is de afgelopen seizoenen één van de vaste waarden in de Blancpain Endurance Series en vooral ook de 24 Uur van Spa, de belangrijkste uithoudingsrace voor GT-wagens in de wereld. De vierde manche van de Blancpain Endurance Series staat dit weekend op het programma en opnieuw ambieert Louis Machiels, samen met zijn teamgenoten Niek Hommerson (NL), Andrea Bertolini (Ita) en Marco Cioci (Ita), een topresultaat in de klassieker van de Ardennen. Uiteraard start het kwartet in de gekende Ferrari 458 GT3 van de Italiaanse topformatie AF Corse, ditmaal met startnummer #53.
Louis Machiels is een 43-jarige ondernemer, met een passie voor uithoudingsraces. Hij startte zijn carrière in karting, reed eenzitters en knoopte later terug met de competitie aan in de Ferrari Porsche Challenge. In 2009 won hij de 24 Uur van Zolder, om een jaar later een sterk resultaat neer te zetten met een Porsche 911 van ProSpeed Competition in de 24 Uur van Le Mans. Hij reed ook al meerdere malen de 24 Uur van Spa en weinig Belgische rijders konden de afgelopen edities van de 24 Uur van Spa zo hun stempel drukken als Louis Machiels. De Limburger, overigens ook Pro/Am kampioen in de Blancpain Endurance Series in 2011 en 2012, won de categorie in 2012. Ook dit seizoen is de ambitie duidelijk: meestrijden voor de zege in Pro/Am.
 
Louis Machiels: “We veranderen niets aan onze opstelling. Uiteraard rijden we met de Ferrari 458 Italia GT3, binnen het team AF Corse van Amato Ferrari, waarmee we in 2012 zo’n succesvol jaar kenden en ook in 2013 vooraan meestreden. Mijn teamgenoten zijn ook trouw op post, met ex-wereldkampioen GT en viervoudig FIA GT kampioen Andrea Bertolini. Marco Cioci is ook een topper, hij won diverse internationale GT-races, waaronder de 12 Uur van Abu Dhabi en werd in 2008 kampioen GT Open. Last but not least is er mijn vaste maat Niek Hommerson, met wie ik al heel lang samen rijdt. Geen verrassingen dus, al moet de wedstrijd uiteraard gereden worden en ondertussen weet ik meer dan voldoende dat Spa elk jaar zijn verrassingen, goede en slechte, in petto heeft. 61 wagens, uit dezelfde categorie, met een waslijst sterke rijders…. Succes is zeker geen zekerheid.”
 
Één van Machiels teamgenoten, is de Italiaanse GT-legende Andrea Bertolini, die afgelopen weekend nog in de European Le Mans Series in Oostenrijk aan het werk was.
 
Andrea Bertolini: “Ik heb er vertrouwen in, onder meer omwille van de constante factoren in ons team: zelfde wagen, zelfde team en zelfde crew aan boord. Onze sterkte ligt in de band die we onderling hebben. Louis en Niek zijn vrienden, we werken ook zo samen. Op de piste hebben we alle vier hetzelfde doel: winnen. Bekijk ook onze historiek in deze race. In 2011 lagen we aan de leiding in de categorie, met een zicht op het algemene podium en toen kregen we die zwarte vlag. Ik ga niet meer terugblikken op dat gebeuren, maar het blijft een zuur iets. In 2012 wonnen we en vorig jaar lagen we aan de leiding tot die klapband. We hebben dus echt iets met Spa en ook dit jaar geloof ik er in met de troeven die we in handen hebben.
 
De 24 Hours of Spa starten woensdag met de traditionele parade van het circuit naar het centrum van Spa, over de openbare weg. In de namiddag blijven de wagens in Spa, om ’s avonds weer terug te keren. Op donderdag beginnen om 11u55 de chronoritten, terwijl vrijdagavond om 18u50 de toppers onderling uitmaken wie zaterdag om 16u30 op pole-positie mag starten. Afspraak zondag om 16u30 voor de finish.

Louis Machiels press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op donderdag 24 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons