van der Horst

24H Spa: Nabeschouwing Nico Verdonck

Nico Verdonck mocht tijdens de 67ste editie van de Total 24 Hours of Spa met recht en reden een goed resultaat ambiëren. Met de Mercedes SLS AMG GT3 van het Black Falcon-team en zijn teamgenoten Adam Christodoulou en Andreas Simonsen had de Brusselaar alle puzzelstukjes verzameld om tijdens de Ardense klassieker te kunnen schitteren. Maar een onhandige tegenstander hielp Nico’s race al op zaterdagavond helemaal om zeep.
  • Dreamdrive
Nog voor het traditionele vuurwerk van de Total 24 Hours of Spa werd afgeschoten wist Nico Verdonck al dat de 67ste editie van de grootste GT-race ter wereld niet de zijne zou worden. “Nochtans liep het in de aanvangsfase heel vlot en konden we op een gegeven moment met onze Mercedes SLS AMG GT3 zelfs de tweede plaats bezetten”, stelt Nico. “Nadien verloren we wat terrein door een verkeerde bandenkeuze, net voor het opnieuw begon te regenen. Maar bij het vallen van de nacht waren we alweer van de 20ste naar de 11de plaats opgeklommen. Ik was aan het strijden om bij de eerste tien te geraken en wist enkele snelle rondetijden neer te zetten. In het donker sneed ik op de droge rijlijn de haarspeld van La Source aan toen ik opeens het slachtoffer werd van een onhandig manoeuvre van Andrea Piccini. Hij kwam van veel te ver, op een omloop die er aan de binnenkant van de bocht nog nat bijlag en knalde hard op de rechterflank van mijn auto. Ik had onmiddellijk door dat onze race er op zat, want de schade was te groot.”
 
Uiteraard was de ontgoocheling even groot als de ambities die Nico en het hele Black Falcon-team voor de start hadden gekoesterd. “Hier hadden we echt een grote kans op een goed resultaat”, vervolgt de Belg. “Tijdens de kwalificaties hadden we ons niet laten gek maken en ons helemaal op het voorbereiden van de race toegelegd. Voor die dwaze aanval van de Ferrari-rijder, nochtans een prof, had dat al zijn vruchten afgeworpen. Als je beseft welke voorbereiding je voor een wedstrijd als deze nodig hebt en dat dan in één seconde tot niets wordt herleid, zonder dat je jezelf iets kan verwijten, dan is dat moeilijk te aanvaarden.”
 
Toch wil Nico al vooruitblikken. “Dit soort incidenten maakt helaas deel uit van het racen”, weet de Brusselaar. “Ik blijf in ieder geval niet bij de pakken neerzitten! Ik wil Mercedes België, AMG en al mijn fans alvast bedanken voor hun onaflatende steun, zeker in deze moeilijke weersomstandigheden. Afspraak bij de volgende races, met name de volgende VLN-wedstrijd op de Nordschleife. Ik hoop dat we daar wat meer geluk zullen hebben.”

Nico Verdonck press



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons