van der Horst

24H Spa: Een overzicht van wat er allemaal op het programma staat (+ Timing)

Start 24H Spa 2015
Start 24H Spa 2015
De 24 Hours of Spa wordt vandaag al op gang geschoten met de Bronze Test, die net als vorig jaar, al op dinsdag doorgaat. De iets minder ervaren piloten krijgen van 15u tot 18u de kans om de omloop en hun wagens te (her)ontdekken. Ook de rest van de week staan er nog allerhande activiteiten op de agenda, wij gidsen je met dit overzicht door de komende dagen.
Sfeer parade Spa 2015
Sfeer parade Spa 2015
Woensdag staat traditioneel in het teken van de parade vanaf het circuit naar Spa. De auto's zullen, uiteraard onder politiebegeleiding, zich vanaf 16u in colonne naar het stadscentrum begeven. Ter plaatse wordt er dan vanaf 17u tijd voorzien voor een één uur durende handtekeningensessie en kunnen de toeschouwers de bolides van dichtbij bewonderen. De toegang tot het verkeersvrij gemaakte centrum van Spa is uiteraard gratis.

BMW Sports Trophy Team Marc VDS - BMW Z4
BMW Sports Trophy Team Marc VDS - BMW Z4
Donderdag is één van de drukste dagen, vanaf 9u is er al actie op de baan. Het randprogramma, bestaande uit de Lamborghini Blancpain Super Trofeo, het FIA Formula 3 European Championship en de Formule Renault 2.0 NEC, werken hun vrije trainingen af alvorens om 13u20 de deelnemers aan de etmaalrace zelf bezit nemen van de baan. De vrije training duurt anderhalf uur, de prekwalificatie van 17u45 welgeteld één uur. 's Avonds wordt er al gekwalificeerd, de eerste sessie duurt van 20u tot 21u15, de twee uur durende nachtkwalificatie wordt dan kort daarna al om 21u45 op gang geschoten.

Frank Stippler
Frank Stippler
Op vrijdag komen de deelnemers aan de Blancpain GT Sports Club voor het eerst in actie, gevolgd door de eerste wedstrijden van het randprogramma. De snelste twintig auto's uit de kwalificaties strijden om 18u voor de felbegeerde pole positie in de 24 Hours of Spa, terwijl de overige bolides op vrijdag gewoon op stal blijven en klaargemaakt worden voor de wedstrijd.

Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Zaterdagochtend om 9u05 kunnen de auto's een laatste maal voor de start aan de tand gevoeld worden tijdens de warm-up, die slechts twintig minuten in beslag neemt. Vervolgens werken de deelnemers aan het randprogramma hun laatste races af waarna om 15u40 kan begonnen worden met de startprocedure van de wedstrijd. Na de grid walk voor de VIPs wordt dan om klokslag 16u30 de 24 Hours of Spa op gang geschoten.

Benieuwd naar de deelnemerslijst? Check zeker ook onze uitgebreide preview.

--- Timing 24 Hours of Spa 2016 (PDF) ---

Foto's: Vincent Wouters, Martijn Wouters, Arne Simons



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons