van der Horst

24H Spa: polesitters winnen Bronze Cup

#20 Porsche - Huber Racing
#20 Porsche - Huber Racing
Door de wisselvallige omstandigheden tijdens de kwalificaties op donderdag kregen we een verrassende polesitter: de #20 Porsche van Huber Motorsport, bestuurd door Matteo Cairoli, Tim Heinemann, Jannes Fittje en Antares Au. Het viertal wist goed genoeg dat het algemene klassement geen ambitie was, maar vertrok wel als favoriet in de Bronze Cup. En met succes!
  • De Swert Opticiens
Ook de Bronze Cup kreeg in 2023 een nieuwe invulling door SRO. Door de combinatie van een professionele rijder, een amateurrijder en een jong talent, kende de categorie een groot succes, met meer dan twintig deelnemers. De Bronze Cup was zelfs de populairste categorie in de Ardennen.

Bronze Cup podium
Bronze Cup podium
De #20 Porsche (Huber Motorsport) van Matteo Cairoli, Tim Heinemann, Jannes Fittje en Antares Au domineerde in geen geval de hele race, maar was vooraan te vinden wanneer het telde. Porsche scoorde de dubbelzege dankzij de #911 Pure Rxcing van Joel Sturm, Klaus Bachler, Marco Seefried en Aliaksandr Malykhin, nog zo'n auto die het goed deed in de kwalificaties en de Super Pole.

Naast de twee Porsche 911 tot slot een McLaren 720s GT3. Jeffrey Schmidt, Jonathan Hui, Chris Froggatt en Eddie Cheever (#71 Sky Tempesta Racing) proefden in Spa van de champagnedouche.

Foto: Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 2 juli 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons