van der Horst

24H Spa: de winnaars reageren

Jules Gounon - Daniel Juncadella
Jules Gounon - Daniel Juncadella
Ze worden een jaar lang de titelhouders in de 24 Hours of Spa: Raffaele Marciello, Jules Gounon en Daniel Juncadella. De rijders van AMG Team Akkodis ASP bezorgden Mercedes een fel begeerde tweede overwinning in het GT3-tijdperk. De Zwitser, de Fransman en de Spanjaard reageerden na afloop van de podiumceremonie.
Jules Gounon
Jules Gounon
Jules Gounon: "Het is een ongelofelijk gevoel. De vorige editie draaide uit op een negatieve ervaring, want de auto was top maar we bleven niet van pech gespaard. Ik won hier vijf jaar geleden (in 2017 met Saintéloc, n.v.d.r.) en besefte als 22-jarige misschien niet goed genoeg hoe moeilijk het is om deze race te winnen. Dat besef komt pas als je er telkens net naast grijpt. Dit jaar waren alle ingrediënten verenigd om te winnen: de rijders, het team, de wagen en het geluk."

Raffaele Marciello
Raffaele Marciello
Raffaele Marciello: "We waren de voorbije jaren al een paar keer dichtbij en ik moet toegeven dat het niet altijd gemakkelijk is om iemand anders te zien winnen. Ditmaal hadden we misschien niet de pure snelheid van de voorbije edities, maar wel de regelmaat en een perfecte uitvoering. We slaagden erin goed om te springen met de track limits, dat heeft uiteraard ook geholpen in onze jacht naar de zege. Ik ben echt gelukkig."

Daniel Juncadella
Daniel Juncadella
Daniel Juncadella: "Als ik de emotie van Jérôme (Policand, de teambaas, n.v.d.r.) zie, besef ik hoe belangrijk deze zege is voor hem en voor het volledige team. Hij zorgt ervoor dat alles perfect is voorbereid en dus deed het geen deugd om de voorbije jaren niet te kunnen concretiseren. Ik had het gevoel dat Spa zijn winnaars kiest en ditmaal kreeg ik de indruk dat alles onze kant opging. Net voor de rode vlag stak een probleem met de pedalen de kop op. Zonder de neutralisatie en de onderbreking was de zege in rook opgegaan, want ik had het probleem aan volle snelheid nooit kunnen oplossen. Er was een gesloten wagenpark van kracht en gelukkig heeft dat ervoor gezorgd dat de teamleden me konden uitleggen hoe ik het euvel kon verhelpen. Door zulke momenten besef je dat het geluk aan onze zijde zal staan."

Foto's: SRO



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons