van der Horst

24H Spa: Niet respecteren van de track limits zorgt voor stilleggen van de testsessie

BMW Motorsport - BMW M4 GT3
BMW Motorsport - BMW M4 GT3
De nieuwe BMW M4 GT3 zette de snelste chrono van de officiële testdagen op de tabellen, maar dat was niet het opmerkelijkste feit op de tweede testdag. In de namiddag werd de sessie stilgelegd nadat het niet respecteren van de track limits in de bochten de spuigaten uitliep. Een aanhoudend probleem waarvoor tot nu toe nog steeds geen oplossing werd gevonden.
Haupt Racing Team - Mercedes AMG GT3
Haupt Racing Team - Mercedes AMG GT3
Het niet respecteren van de track limits was en blijft een heikel punt op het circuit van Spa-Francorchamps. Menig rijder overschrijdt de kerbstones en borduren die de piste afbakenen om alzo tijd te winnen en dat was gedurende de twee officiële testdagen deze week niet anders. Na verscheidene Full Course Yellow en rode vlag situaties wegens wagens die van de baan gingen, haalden de circuit verantwoordelijken woensdagnamiddag opnieuw de rode vlag boven en riep alle wagens binnen, ogenschijnlijk zonder reden ditmaal. Maar er was wel een reden, het niet respecteren van de track limits nam zulke vormen aan dat de testsessie gewoon enkele minuten werd stil gelegd en pas verder ging toen aan alle rijders duidelijk was gemaakt dat het de bedoeling is om op de piste te blijven en dat ook in de bochten. Nochtans hadden heel wat rijders voordien al verschillende waarschuwingen gekregen echter zonder resultaat. Laat ons hopen dat er voor de race een degelijke oplossing wordt gevonden voor een probleem dat nu al jaren aanhoudt.

Walkenhorst Motorsport - BMW M6 GT3
Walkenhorst Motorsport - BMW M6 GT3
De snelste chrono van de dag was voor de BMW M4 GT3, een wagen die nog niet gehomologeerd is voor de GT3. Met een ronde in 2:17.968 was de BMW 653 duizendste seconde sneller dan de Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3 #35. De BMW klokte bovendien de snelste tijd over de twee dagen. De derde tijd ging naar de KCMG Porsche 911 GT3 R #18, die de Winward Racing Mercedes-AMG en de CMR Bentley Continental GT3 vooraf ging. In de morgensessie was de snelste chrono voor de Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3 #34 in 2:18.798.
 
Opnieuw gingen er enkele wagens van de baan, zo in de morgen de Huber Racing Porsche, de CMR Bentley en de AKKA-ASP Mercedes #87 in de namiddag was het de beurt aan de GetSpeed Performance Mercedes-AMG en de Emil Frey Racing Lamborghini #163.

Foto's: Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS
 



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons