van der Horst

24H Spa: geen forfait, wel zege in Pro-Am voor SunEnergy1

#75 Mercedes - SunEnergy1 Racing
#75 Mercedes - SunEnergy1 Racing
Het is een van de strafste verhalen van de 75ste editie van de 24 Uur van Spa. Donderdag werd niet alleen het chassis van de #75 Mercedes ingezet door SunEnergy1 ongeschikt verklaard om te racen na een klapper op de Raidillon, ook rijder Kenny Habul moest de strijd definitief staken. Toch won het team drie dagen later in zijn divisie.
Niet Kenny Habul, maar wel Liam Talbot nam uiteindelijk plaats in de Mercedes-AMG GT3, naast Nicky Catsburg, Martin Konrad en Adam Osieka. Een nieuw chassis kreeg groen licht om te racen en zo startte het team van de onfortuinlijke Australiër uit de pitlane.

Klassezege voor SunEnergy1 Racing
Klassezege voor SunEnergy1 Racing
Niet de startpositie, maar wel het resultaat aan de eindmeet telt uiteraard in een 24 uursrace. En dat mocht er zijn: het viertal zegevierde in Pro-Am, minder dan vijftien seconden voor de #24 Porsche van Car Collection Motorsport, met aan de knoppen Ivan Jacoma, Niki Leutwiler, Alex Fontana en Nico Menzel. De derde plaats was weggelegd voor de #888 Audi R8 LMS van CSA Racing, met Erwin Creed, de Belg Jean Glorieux, Casper Stevenson en Arthur Rougier.

Foto: Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 2 juli 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons