van der Horst

24h TCE Series: Voorbeschouwing Bas Koeten Racing

In de aanloop naar het nieuwe raceseizoen heeft het team van Bas Koeten Racing het TCR wagenpark bijna geheel vernieuwd. Een mix van SEAT Leon TCR en Audi RS 3 TCR auto’s zal in 2017 te zien in diverse sprint en endurance kampioenschappen.
In de 24h Series is Bas Koeten Racing al sinds het prille begin in 2006 een vaste waarde. In de tussentijd werkte het team ruim 40 lange-afstandsraces af. De afgelopen jaren was de SEAT Leon het gekozen wapen, eerst de Supercopa en later de Cup Racer. Bas Koeten: “Met de introductie van de TCR-divisie in de 24h Series en 24h Touring Car Endurance Series heeft organisator Creventic een zeer interessante klasse neergezet. De TCR-divisie staat voor snelle, gelijkwaardige toerwagens die in het algemeen klassement regelmatig voor een stunt zorgen. Bovendien is er een gunstige verhouding tussen prestaties, kosten en betrouwbaarheid.”
 
In het nieuwe seizoen heeft het team van Bas Koeten Racing al meerdere evenementen op de kalender staan met twee splinternieuwe SEAT Leon TCR auto’s. De eerste auto is van het inmiddels bekende NKPP Racing team dat elk jaar met een bijzonder ontwerp komt. Dit jaar is gekozen voor een Mondriaan-ontwerp, een ‘piece of art’. De tweede auto wordt ingezet met een nieuwe Deense bezetting. Naast deze twee nieuwe SEAT Leon TCR auto’s heeft Bas Koeten Racing als één van de eerste teams twee Audi RS 3 LMS TCR auto’s tot haar beschikking. Jelle Koeten: “Tijdens enkele evenementen hebben we nog plaatsen beschikbaar op onze Audi RS 3 LMS TCR en SEAT Leon TCR, dus geïnteresseerde rijders kunnen altijd contact met ons opnemen. Als team hebben we reeds bewezen over de juiste ervaring, mensen en materialen te beschikken om voor het hoogste podium te knokken.”

Bas Koeten Racing press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op vrijdag 24 februari 2017.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons