van der Horst

24H Zolder: Na 8H: Avelon Wolf houdt stand

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
De Avelon Formula Wolf GB08 van Bellarosa/Belotti/Geoffroy heeft na 8 uren wedstrijd de leiding in de 24 Hours of Zolder nog stevig in handen. Het zwarte CN prototype heeft twee ronden voorsprong op een andere Wolf, het Bas Koeten-exemplaar van Knap/Van Splunteren/Cools/Breukers. Bij de Deldiche Racing Norma moesten de remmen vervangen worden waardoor wat tijd verloren ging en de wagen zijn derde plaats verloor aan de Belgium Racing Porsche van Derdaele/Hoevenaars/Goossens/Heyer. De Porsche ligt 8 ronden achter op de leider, maar heeft 5 ronden voorsprong op zijn naaste achtervolger, de Norma. De tweede Belgium Racing Porsche van Thiers/Thiers/Hoogaars/De Laet/Maassen maakt de top vijf vol.
  • St. Paul
Deldiche Racing - Norma M20FC
Deldiche Racing - Norma M20FC
Na de safety car procedure net na het vijfde uur wedstrijd keerde de rust weder op circuit Zolder. Verschillende wagens werden geconfronteerd met kleine problemen, maar konden de wedstrijd verderzetten. Voor de Skylimit Porsche #70 is de wedstrijd over, de koppakking heeft het begeven. Bij Bas Koeten heeft men dan uiteindelijk toch maar besloten om de Wolf van Kumpen/Longin/Beliën/Machiels uit de wedstrijd te halen, waarmee Kumpen,Longin en Beliën hun kans op de titel in rook zien opgaan.

Blueberry Racing - Praga R1
Blueberry Racing - Praga R1
De Praga van Sieljes/Van Elk/Van den Heuvel/Kuijer/Köhler bezet een mooie zesde plaats, maar al op 26 ronden van de leidende Wolf. Op de zevende plaats volgt de eerste toerisme de BMW M235i Cup van Dreszer/Kox/Kox/Menten/Retera. Op een ronde achterstand volgt de Recy Racing BMW 120D van De Vocht/Van Loo/Meulders/Piessens. De BMW 235i Cup van Dumarey/Dumarey/Dumarey/Longin/Van Splunteren heeft de negende plaats in handen, maar wordt op de hielen gezeten door de Vandereyt Racing Porsche #4 van Vandereyt/Vervisch/Detavernier/Soenen/Van Glabeke. JJ Motorsport heeft de leiding in handen in de BMW Club Trophy, de wagen van Eyckmans/Heroes/Heroes/Corten/Bonnet bezet de dertigste plaats algemeen.

--- Uitslag 24 Hours of Zolder na 8H (pdf) ---

Foto's: Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zondag 30 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons