van der Horst

25H VW Fun Cup: Family Affair

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Een dertigtal families aan de start van de 25 Hours VW Fun Cup De passie voor snelle auto’s en de autosport in het bijzonder, het is een virus dat men binnen dezelfde familie vaak al zeer jong te pakken krijgt. En wat is er beter dan ook maar meteen ploeg te vormen tijdens de langste etmaalrace ter wereld ? Dat de drempel zo laag is om er samen aan te beginnen, maakt van de 25 Hours VW Fun Cup de ideale familieuitstap!
We tellen liefst 29 formaties waar minstens twee familieleden een auto delen en zes ploegen bestaan zelfs uit minstens drie of meer rijders van dezelfde familie.

Zo deelt Eric Van de Poele de VW Fun Cup #67, die in de kleuren staat van zijn… helm, met drie zonen. De vijfvoudige winnaar van de 24 Uren van Spa, en ex-Formule 1-rijder bij  Modena, Brabham en Fondmetal is er bij zuiver voor de… fun. « Diego, de jongste, haalde net zijn rijbewijs, » zegt « Kuifje. «Net zoals voor Nicolas, die 21 jaar is,  wordt het een eerste ervaring in de autosport.  Uiteraard heeft Alexis al wat meer ervaring. Wat telt, is ons goed amuseren en een leuk weekend beleven.”

Een andere bekende familie is natuurlijk Dumas, aangevoerd door Romain, één van de zeldzame rijders die zeges behaalde in achtereenvolgens 24 Uren van Le Mans, 24 Uren van Spa en de 24 Uren van de Nürburgring. « Het is de eerste keer dat ik samenrijd met mijn broer Julien,” klinkt het in sappig Frans accent. « Het zal voor hem niet eenvoudig zijn om in een veld met 100 auto’s te debuteren. Mijn vader heeft al wat deelgenomen aan rally’s en heeft ervaring achter de rug. Het is voor mij een droom die uitkomt om samen met hen een race te betwisten. Bovendien is zo’n VW Fun Cup een sympatiek autootje, maar niet zo gemakkelijk om er snel mee te sturen. Tijdens de eerste tests heb ik meer moeten tegensturen dan wat ik de vijf voorbije jaren gewoon was in de sportwagens. Fysiek wordt het zwaar om deze 25 Uren vol te maken. Het doel is dan ook de eindmeet te bereiken. »

Naast deze twee bekende formaties, is er nog de familie Bolle De Bal met Thierry, Olivier en Martin, die de #6 van het LAP Racing delen met François en Marc Soenen. Nog een andere Belgische familie is er met D’Ansembourg, trouwe deelnemers aan de European VW Fun Cup. Vader Christophe, bekend van races met historische auto’s, werkt achter het stuur van de #283 van DRM Motorsport 2 samen met zonen Werner en Antoine.

De twee laatste families komen uit Frankrijk en Engeland.  Alexis, Stanislas en Carl Gurdjian – zonen van de betreurde Philippe, gedurende vele jaren organisator en promotor van de Franse Grand Prix Formule 1 en ook een trouwe deelnemer aan de 24 Uren van Spa – zitten in de #184 van SKR Crazy - Como en tenslotte zijn er Britten Bill, Rob en Martin Addison in de #189 van het… Addison Racing !
Voor de… fun citeren we nog de ploegen waar twee leden van dezelfde familie ploegvormen. Dat zijn Soenen, De Gail, Broers, Danneels, Debrus, Buzeau, Janssen, Pirson, Rodrigues, Thomas, Coyle, Giltaire, Desbruères, Richard, De Cecco, Beighton, Dub, Brangeon, Mondron, Schothorst, Agullo-Ponce, De Liedekerke, Devleeschouwer en Scholzen. All in the family? Het lijdt geen twijfel : zoveel families aan de start van dezelfde wedstrijd, het is alleen in een race zoals 25 Hours VW Fun Cup dat we zoiets kunnen beleven.

Kronos Press



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons