van der Horst

25H VW Fun Cup: Romain Dumas aan de start

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Voor de talrijke Belgische supporters die teleurgesteld waren dat Porsche-rijder Romain Dumas tijdens de jongste Rally van Ieper diende op te geven, is er goed nieuws: op 11 juli neemt de Fransman de start van de 25 Hours VW Fun Cup! Na een zege in de 24 Uren van Le Mans, liefst vier triomfen in de 24 Uren van de Nürburgring en twee overwinningen in de 24 Uren van Spa, wil de 37-jarige Fransman nu ook deze één uur langer durende etmaalrace toevoegen aan zijn reeds zeer uniek palmares!
  • Dreamdrive
Romain Dumas is immers van alle markten thuis. Dat hij achter het stuur van de Porsche 911 GT3 RS bijna de Top 5 haalde in de Belgische klassieker en hiervoor op passende wijze werd bedacht met de Colin McRae Flat Out Trophy, zegt heel veel over de veelzijdigheid van de Fransman. Zo nam hij begin dit jaar achter het stuur van een Buggy de start in Dakar en eindigde hij enkele weken later in de Rally van  Monte-Carlo 2de in de klasse R-GT. Na Michèle Mouton en Sébastien Loeb was hij in 2014 de derde Fransman die het presteerde om de verschrikkelijke Amerikaanse Pikes Peak-klim te beheersen en het jaar sloot hij af met een schitterende zege van de Porsche 919 Hybrid in de finale van het Wereldkampioenschap Endurance (WEC) op het Braziliaanse Sao Paulo.  En nu zijn er dus de 25 Hours VW Fun Cup…

“Marc Van Dalen heeft mij al vaak gesproken over deze 25 Uren en de uitzonderlijke sfeer die er heerst,” zegt de ambassadeur van het merk Chopard over deze nieuwe uitdaging. “Ik vind er de ideale context om één van mijn dromen te verwezenlijken en dat is ploegvormen in een langestandsrace met mijn vader Maurice en mijn broer Julien. Met zijn 65 lentes is mijn vader niet aan zijn proefstuk toe, vermits hij recentelijk nog een Historic rally won en vroeger zelfs eens binnen de Top 20 eindigde van de Rally van Monte-Carlo!”

De familie Dumas voert het nummer 90 en dat is een verwijzing naar  de… 90 jaar van Bang & Olufsen, één van de partners van deze uitzonderlijke deelname. Andere toonaangevende bedrijven werden bereid gevonden dit onuitgegeven trio te ondersteunen. Zo tekent Clabots Tools, het Belgische familiebedrijf dat in 2010 zijn honderdjarig bestaan vierde, aanwezig, net zoals Bang & Olufsen Brussels Louise, de maatstaf voor high-end televisies. Ook de Kronos Porsche Concessiehouder was verheugd om een officiële Porsche-rijder voor deze Belgische wedstrijd te ondersteunen en, last but not least, zal Champagne Castellane ervoor zorgen dat de genodigden van de familie Dumas kunnen proeven van de uitstekende cuvée!

Nog unieker is de bijstand van de #90, die in handen is van de IFAPME technische school uit Charleroi.
“De school bestaat dit jaar 50 jaar en naast opleidingen in de voeding en de bouw, volgen er zo’n 350 leerlingen de afdeling “mobiliteit”,” zegt Jean-Michel Delporte, de drijvende kracht achter de komst van IFAPME tijdens de 25 Hours. “Binnen de lesuren is er een activiteit “racing” en om hen toe te laten kennis te maken met de praktijk, leek de VW Fun Cup ons de ideale formule. Het is een leuke serie, het zijn langeafstandsraces en de techniek is voor een neofiet niet zo ingewikkeld om een eerste ervaring op te doen. Het is natuurlijk prachtig dat zij bij hun eerste stage kunnen sleutelen voor een topper zoals Romain Dumas!”

Het lijdt geen twijfel dat de #90 veel beziens zal krijgen op het Circuit van Francorchamps! Afspraak zaterdag 11 juli met de familie Dumas & Co, klokke 16.50 voor de start van de 25 Hours VW Fun Cup…

Kronos Press



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons