van der Horst

31 wagens voor officiële testen in Paul Ricard

Start Paul Ricard
Start Paul Ricard
Enkele dagen voor de FIA WEC Prologue, vindt op Paul Ricard ook een tweedaagse testsessie plaats voor de Europese Le Mans Series. Net als bij het WK Uithouding, is ook de officiële test een verplicht nummer, al zullen er in de ELMS eveneens enkele namen op het appel ontbreken. De topklasse zal evenwel voltallig zijn en ook zullen er voor het eerst LMP3's present tekenen in het ELMS.
Minstens drie wagens ontbreken in Paul Ricard ten opzichte van de full season entrylist voor de ELMS 2015. Van Belgische zijde is er evenwel de deelname van Marc VDS Racing met de prachtige BMW Z4 GTE. Afgelopen seizoen betwistte de troepen van Graaf Marc van der Straten-Ponthoz, gisteren nog jarig overigens, de laatste race en pakte daar meteen de klassezege.

Ook de moeite in het oog te houden, de nagelnieuwe Oreca 05 en de SMP Racing BR01. Verder is er Ibanez Racing, met de Oreca 03R-Nissan welke Wolf Racing Cars graag zou omdopen in de Wolf GB08 LMP2 als opstap naar een eigen LMP2-bolide in 2016, de Wolf GB08 Tornado. Een gelijkaardige bolide is er voor Eurasia Motorsport dat de overstap maakt van de Aziatische LMS en onze Noorderbuur Nico Pieter De Bruijn onderdak verschaft.

Ook debuterend in Frankrijk, is Krohn Racing. Het team dat voorheen vooral actief was in GTE stapt dit jaar over naar LMP2 met een, hoe kan het ook anders, gifgroene Ligier JSP2 met Judd-krachtbron, de enige in het kampioenschap die opteert voor de BMW-V8 en tevens de enige LMP2 die (voorlopig) zweer bij Michelin-rubber in een klasse waar Dunlop de referentie is.

In LMP3 zien we slechts drie bolides, allemaal Ginetta's, met onder meer een exemplaar voor Olympisch kampioen Chris Hoy. De overige vier wagens op de full season entrylist zijn afwezig gezien het merendeel van de wagens nog niet af is.

Ferrari zwaait de plak in LMGTE, met maar liefst zeven stuks present; Kessel Racing vervoegt voor de gelegenheid namelijk het reguliere deelnemersveld. De Porschisten van Gulf Racing en Proton Competition zullen samen met de Marc VDS BMW Z4 de Duitse eer hoog moeten trachten te houden, al belooft dat hoegenaamd geen gemakkelijke taak te worden.

In GTC, de klasse waarin de GT3-strijdwapens worden teruggevonden, is Ferrari, en vooral AF Corse dan, eveneens slokop met enkel de TDS Racing BMW en de Massive Motorsport Aston Martin als concurrenten in het zeskoppige veld.

--- Voorlopige deelnemerslijst Officiële testen ELMS 2015 (pdf) ---

Foto: ELMS



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in European Le Mans Series op donderdag 5 maart 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons