van der Horst

44 vaste deelnemers voor de ELMS

Start ELMS 4H of Spa
Start ELMS 4H of Spa
Na een topjaar 2016 met regelmatig meer dan 40 deelnemers aan de start kan de European Le Mans Series dit jaar rekenen op een vast deelnemersveld van 36 wagens. De LMP2 klasse telt 13 eenheden, de LMP3 klasse is de best bezette met niet minder dan 16 deelnemers en daarnaast schreven ook nog 7 GTE’s zich in voor het ganse seizoen.
  • LTF
Racing Team Nederland - Dallara LMP2
Racing Team Nederland - Dallara LMP2
In tegenstelling tot het WEC waar het deelnemersveld in de LMP2 klasse enkel bestaat uit bolides van Oreca, zien we in de ELMS een mooie verdeling tussen chassis' van Oreca (4), Ligier (5) en Dallara (4). Naast de vaste waarden zoals DragonSpeed, G-Drive, Graff Racing, Panis-Barthez Compétition, United Autosports, Villorba Corse en SMP Racing valt ook de aanwezigheid op van het Racing Team Nederland dat een Dallara inschreef voor Jan Lammers, Rubens Barrichello en Frits van Eerd.

De LMP3 klasse bestaat bijna volledig uit Ligier JS P3, de 14 wagens van de Franse constructeur krijgen enkel tegenstand van twee Norma’s ingezet door Yvan Muller Racing en het Oregon Team. Bekende namen vullen de GTE klasse met drie Ferrari’s waarvan twee voor Spirit of Race en een voor JMW Motorsports, twee Porsche’s voor Proton Competition en een Aston Martin voor TF Sport en een voor Beechdean AMR.

Van 22 tot 24 september is de ELMS te gast op het circuit van Spa Francorchamps.

Foto's: Georges De Coster & RTN



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op donderdag 2 februari 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons