van der Horst

4H Estoril: Lapierre schenkt DragonSpeed derde pole

DragonSpeed - Oreca 05 Nissan
DragonSpeed - Oreca 05 Nissan
In moeilijke omstandigheden heeft Nicolas Lapierre voor de derde maal dit seizoen de pole positie veroverd op het circuit van Estoril, waar dit weekend de laatste manche van de European Le Mans Series plaatsvindt. Op een drogende piste stuurde de Fransman zijn DragonSpeed Oreca 05 Nissan naar een 1:44.146 op het allerlaatste moment, daarmee was hij zijn landgenoot Paul Loup Chatin in de Panis Barthez Competition Ligier JS P2 Nissan vier tienden te snel af. De G-Drive Gibson 015S Nissan van Noorderbuur Giedo Van Der Garde realiseerde de derde chrono (+0.612s), terwijl de rest van het LMP2-veld op al meer dan een seconde achterstand strandde.
Eurasia Motorsport - Oreca 05
Eurasia Motorsport - Oreca 05
De Thiriet by TDS Racing Oreca 05 Nissan die momenteel het kampioenschap aanvoert kwam in handen van Mathias Beche niet verder dan de zevende tijd. Frédéric Vervisch kende geen optimale opbouw naar zijn LMP2 debuut, zijn Zwitserse teamgenoot Tristan Gommendy gaf met de Eurasia Motorsport Oreca net geen negen seconden toe en was laatste in de klasse.

In LMP3 nam United Autosports de volledig eerste startrij voor haar rekening, met op pole Alex Brundle. Bert Longin kwalificeerde zijn Race Performance Ligier JS P3 als elfde op achttien deelnemers. Ben Barker was primus in GTE met de Proton Competition Porsche 911 RSR #88, gevolgd door de AT Racing Ferrari 458 Italia GTE van Alessandro Pier Guidi en de AF Corse Ferrari's van Marco Cioci en Matt Griffin op de tweede startrij. Kampioenschapsleider Andrea Bertolini moest vrede nemen met de vijfde chrono in de JMW Motorsport Ferrari.

--- UITSLAG KWALIFICATIES ELMS 4H ESTORIL (PDF) ---

Foto's: ELMS/Adrenal



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op zaterdag 22 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting ELMS testday.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons