van der Horst

4H Le Castellet: COOL Racing start met 1-2 in vrije trainingen

Cool Racing - Oreca 07 Gibson
Cool Racing - Oreca 07 Gibson
23 april, sinds dan is het al geleden dat de European Le Mans Series nog in actie kwam. Nadat de manche in Imola wegviel volgde een lange pauze voor de teams die niet deelnamen aan zowel het FIA WEC als aan de 24 uren van Le Mans. Maar het kampioenschap komt nu terug op gang, met dit weekend de 4 Hours of Le Castellet en het was COOL Racing die zich al direct toonde.
José María López zette de snelste tijd op de tabellen en hield hiermee de tweede wagen van het team achter zich. Malthe Jakobsen, de Deense superster, moest al bijna een seconde toegeven op de veteraan uit het FIA WEC, maar was hiermee wel de snelste in de LMP2 Pro-Am categorie. De derde tijd ging naar Panis Racing, met dank aan de Nederlander Job van Uitert. Ook Tom Van Rompuy is terug van de partij na zijn podium in Le Mans. Ditmaal terug met Nathanaël Berthon en Sébastian Alvarez. Tijdens de vrije training zelf eindigde het trio als vijftiende, terwijl de Antwerpenaar de zesde tijd realiseerde tijdens de Bronze driver test.

In LMP3 was het dan weer Inter Europol Competition die met hun Ligier de snelste tijd liet noteren, met dank aan Kai Askey. Al liggen de teams in tegenstelling tot LMP2 wel een pak dichter bij elkaar, want de COOL Racing Ligier, met Marcos Siebert achter het stuur, eindigde op een tiende van de Poolse wagen. Tot slot was het de Racing Spirit of Léman Ligier van Antoine Doquin die als derde geklasseerd werd, eveneens met maar twee tienden achterstand.

Tot slot waren het in GTE de Denen die de snelste tijd realiseerden. Daarvoor kon de GMB Motorsport Aston Martin rekenen op Nicki Thiim om dit te bewerkstelligen. Daarachter kregen we de Spirit of Race Ferrari van Matt Griffin en de Iron Lynx Porsche van Matteo Cressoni. Ook hier kwamen twee Belgen in actie, met op kop Alessio Picariello. Onze landgenoot, die de Proton Competition Porsche samen met Ryan Hardwick en Zach Robichon deelt, realiseerde de zevende tijd voor het team. Ulysse de Pauw daarentegen gaat wel het nodige werk hebben, gezien de AF Corse Ferrari helemaal achteraan eindigde.

Morgenvroeg om 10:10 uur staat de tweede vrije training op het programma, met om 14:55 uur de kwalificaties.

Foto: European Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op vrijdag 14 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons