van der Horst

4H Le Castellet: Inter Europol Competition wint na onwaarschijnlijk slot

Start 2024 ELMS 4 Hours of Le Castellet
Start 2024 ELMS 4 Hours of Le Castellet
Inter Europol Competition met Sebastian Alvarez, Vlad Lomko en Tom Dillmann pakte de de overwinning in de 4 Hours of Le Castellet. Het Poolse team was dicht bij een 1-2 overwinning, maar de zusterwagen moest twintig minuten voor het einde van de race opgeven. In de LMGT3-klasse ging de overwinning naar de Spirit of Race Ferrari en dat terwijl de Iron Dames Porsche opnieuw domineerde, maar wederom een overwinning aan de neus voorbij zag gaan.
  • Prospeed Competition
Net zoals in Barcelona waren Sarah Bovy, Rahel Frey en Michelle Gatting vrij dominant in de race. Maar dat veranderde nadat zij de pits opzochten, de rest van de deelnemers kon dit doen net na een neutralisatie en waren ook nog eens sneller vanwege het niet wisselen van banden. Hierdoor kon de Spirit of Race Ferrari van Duncan Cameron, David Perel en Matthew Griffin profiteren om de leiding over te nemen en zou die niet meer afstaan. De roze Porsche zat vast achter de Racing Spirit of Léman Aston Martin op de vijfde plek, maar omdat de GR Racing Ferrari een penalty kreeg terwijl deze op de derde plaats lag, schoven de dames op naar een uiteindelijke vierde plek, maar wel achter de groene Ferrari, de Iron Lynx Lamborghini en de Racing Spirit of Léman Aston Martin.

In de LMP2-klasse was er ook veel actie in het laatste uur. Niet één, maar twee leidende wagens vielen weg van het voorplan. Eerst Malthe Jakobsen, die in de laatste sector de bolide van Cool Racing moest parkeren, waarna Clement Novalak hetzelfde moest doen aan de start-finish met de Inter Europol Competition Oreca. Hierdoor kreeg de zusterwagen van Dillmann de leiding in handen en gaf deze niet meer af.

IDEC Sport kwam als tweede over de finish, maar zou net naast het podium vallen vanwege een tijdstraf van tien seconden voor het te hard blokeren. Cool Racing met Alejandro Garcia, Paul-Loup Chatin en Frederik Vesti eindigden zo als tweede, terwijl de AO by TF Oreca van Jonny Edgar, Louis Delétraz en Robert Kubica op het laatste podiumtrapje mocht plaatsnemen.

In de LMP2 Pro-Am-klasse ging de overwinning naar Richard Mille by TDS met Rodrigo Sales, Matthias Beche en Grégoire Saucy, die met elf seconden voorsprong wonnen van Proton Competition met Giorgio Roda, René Binder en Bent Viscaal. United Autosports met Daniel Schneider, Andy Meyrick en Oliver Jarvis vervolledigden het podium. Tot slot won de polesittende RLR Msport van Michael Jensen, Nick Adcock en Gael Julien, de LMP3 klasse met drie seconden voorsprong op DKR Engineering Duqueine van Alexander Mattschull, Bélen Garcia en Wyatt Brichacek en een ronde voorsprong op de Ultimate Ligier van Eric Trouillet, Jean-Baptiste Lahaye en Matthieu Lahaye.

Foto's: European Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zondag 5 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons