van der Horst

4H Le Castellet: Sarah Bovy dominant in de kwalificaties

Iron Dames - Porsche 911 GT3-R
Iron Dames - Porsche 911 GT3-R
De Iron Dames zijn naar Le Castellet afgereisd met één duidelijk doel voor ogen: de bittere nasmaak van hun uitval in Barcelona wegspoelen. Tijdens de kwalificaties van de tweede manche van de European Le Mans Series verliep dat al vlot. Sarah Bovy zette de roze-witte Porsche al vrij snel op poleposition, voor de Spirit of Race Ferrari die de tijd van onze landgenote het dichtst kon benaderen. Ondertussen zorgde Job van Uitert voor een polepositie voor de IDEC Sport bolide, na een toch wel spannende kwalificatie.
Bovy veroverde al snel de polepositie bij de GT's. Na twee snelle rondjes leidde ze met bijna een seconde voorsprong op haar naaste concurrent. Alleen de Spirit of Race Ferrari kon nog naar de tweede plaats klimmen, hoewel Duncan Cameron aanvankelijk 0.755 seconden moest toegeven op de Brusselse, maar uiteindelijk wist hij het verschil terug te brengen tot 0.280 seconden. De Iron Lynx Lamborghini van Hiroshi Hamaguchi eindigde als derde gevolgd door de Racing Spirit of Léman Aston Martin.

IDEC Sport - Oreca 07 Gibson
IDEC Sport - Oreca 07 Gibson
In de LMP2-klasse was de strijd wat spannender. Met ervaren coureurs in het veld was er een voortdurend gevecht om de polepositie. Louis Déletraz had deze aanvankelijk in handen voor AO by TF Sport, maar het team besloot de wagen vroegtijdig naar binnen te halen. Het Amerikaans-Britse team moest angstvallig afwachten of ze de polepositie zouden behouden, maar uiteindelijk slaagde Van Uitert erin om deze alsnog weg te kapen. De Nederlander dook net onder de tijd van de Zwitser en snoepte er uiteindelijk nog iets minder dan twee tiendenvan af. Matteo Cairoli voor Iron Lynx-Proton eindigde als derde, gevolgd door Frederik Vesti in de eerste van de twee Cool Racing-bolides.

In de LMP2 Pro-Am-klasse was het Giorgio Roda die de zwarte Proton Competition Oreca voor die van AF Corse met François Perrodo achter het stuur plaatste. DKR Engineering had een mindere kwalificatie en start morgen achteraan in deze klasse. Tot slot ging in de LMP3-klasse de pole naar de RLR Msport Ligier van Gael Julien, die iets meer dan een tiende seconde sneller was dan Manuel Espirito Santo in de Cool Racing Ligier, terwijl Gillian Henrion de Team Virage Ligier naar de derde plek leidde. Nu is het aftellen naar de race, die morgen om 11:30 uur van start gaat.

Foto's: European Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zaterdag 4 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons