van der Horst

4H Paul Ricard: 29 deelnemers – De Leener keert terug

AF Corse - Ferrari 458 Italia GT3
AF Corse - Ferrari 458 Italia GT3
De European Le Mans Series ontvangt komend weekend opnieuw 29 wagens. Veel wijzigingen vallen er niet te noteren. Sommige klassen kunnen het weliswaar beter doen (LMP3 en GTC), maar de huidige continuïteit biedt een goede basis om op verder te bouwen. Van Belgische zijde is er de extra inbreng van Adrien De Leener, die samen met de Deen Mads Rasmussen en de Portugees Francisco Guedes (beiden Bronze) een trio vormt op een van de drie AF Corse Ferrari’s in GTC. De Leener werkte vorig jaar nog een volledig ELMS-seizoen af vooraleer hij de overstap maakte naar de Blancpain Endurance Series dit jaar.
  • Powercars
De topklasse is wederom de best vertegenwoordigde categorie met de gekende 12 LMP2’s. Opmerkelijk is dat SMP Racing voortaan als AF Racing staat aangegeven, een kwinkslag naar het feit dat AF Corse betrokken is bij het runnen van de wagens. Het is uitkijken of de Russen kunnen verder bouwen op het podium dat ze met hun BR01 scoorden op de Red Bull Ring. Bij Krohn Racing valt de komst van Olivier Pla te noteren, de Franse topper die ook door Nissan in dienst genomen werd zal ongetwijfeld een kandidaat voor de pole zijn met de Ligier JS P2.

Marc VDS Racing BMW Z4 GTE
Marc VDS Racing BMW Z4 GTE
LMP3 telt wederom maar 4 deelnemers, uiteraard allemaal Ginetta’s. Het is wachten tot de seizoensafsluiter in Estoril op de komst van de Ligier JS P3, die ongetwijfeld sterk uit de hoek zal komen. In GTE is de hamvraag of Marc VDS Racing eindelijk beter kan doen dan de drie vierde plaatsen die men tot dusver scoorde.


--- DEELNEMERSLIJST ELMS 4H PAUL RICARD (PDF) ---

Foto's: Vincent Wouters & MVDS



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op woensdag 2 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Paul Ricard.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons