van der Horst

4H Spa: Bert Longin blikt gemotiveerd vooruit naar thuisrace

Race Performance - Ligier JS P3
Race Performance - Ligier JS P3
Dit weekend wordt in Spa-Francorchamps de vijfde van zes manches van de European Le Mans Series 2016 afgewerkt. Bert Longin verschijnt aan de start met de Ligier JS LMP3 van het Zwitserse Race Performance, en na recente successen is de Leuvenaar vast van plan om het ook voor eigen publiek goed te doen.
  • Powercars
Spa-Francorchamps, het legendarische circuit hoeft niet te worden voorgesteld. Zondag om 14 uur wordt er de voorlaatste wedstrijd van de European Le Mans Series op gang getrokken, opnieuw een wedstrijd over vier uur. In de LMP3-categorie wil Bert Longin zich van zijn beste kant laten zien.
“Ik heb er een goed oog in, ja”, klinkt het vol vertrouwen bij Longin. “Door de mooie resultaten van vorig weekend (in de Nascar Whelen Euro Series, nvdr.) loop ik al de hele week goedgezind en bovendien hebben we met de LMP3 woensdag een vruchtbare testsessie afgewerkt.”

Bert Longin
Bert Longin
Vruchtbaar, want een mogelijke oorzaak van niet zo denderende resultaten van de recente ELMS-races werd ontdekt. “Inderdaad”, legt Longin uit. “Het was voor het eerst dat ik van bij de start van zo een testdag aanwezig kon zijn en met een koude auto viel me onmiddellijk op dat er iets aan scheelde. Nader onderzoek wees uit dat de hydraulica van de stuurinrichting niet helemaal naar behoren werkte. Blijkbaar een euvel dat al heel lang op de auto zit, na een contact bij één van de vorige tests.”

Gelukkig kon het probleem worden opgelost. “Ligier heeft de nodige apparatuur om de stuurinrichting opnieuw uit te lijnen”, vervolgt Longin. “De auto zou voor dit weekend op en top in orde moeten zijn. Ik ben alvast van plan om me van mijn beste kant te laten zien. Ik weet dat het niet makkelijk wordt in de hoogstaande LMP3-categorie – met 18 auto’s opnieuw de grootste klasse aan de start – maar als alles op zijn plaats valt, zit een mooie ereplaats er zeker in.”

Herinneren we er nog even aan dat tickets voor dit indrukwekkend raceweekend in Spa gratis te downloaden zijn op de webstek http://renaultsportseries.renault.be/nl . Allen daarheen, zouden we zo zeggen!

Bert Longin Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in European Le Mans Series op vrijdag 23 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Estoril.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons