van der Horst

600km of Spa: Stéphane Lémeret maakt terugkeer met Ginetta

Belgian Racing Car Championship
Belgian Racing Car Championship
Na Steve Vanbellingen of Guino Kenis tijdens de Spa Euro Race, maakt een andere habitué van de Belgische circuitracerij zijn comeback in de BRCC tijdens de 600 km van Spa-Belgian Euroseries meeting op 6 en 7 september. Als BTCS-kampioen van 2004, en meervoudig racewinnaar met de Mégane of Volvo Silhouette Delahaye, wist Stéphane Lémeret vorig jaar tot de laatste race om de Belgische sprinttitel te strijden.
  • New Race Festival
Sindsdien stonden een goedgevulde professionele en sportieve agenda een retour in het Belgian Racing Car Championship in de weg, maar voor de laatste twee meetings van het seizoen wist de rijder-journalist zich vrij te maken. Op zaterdag 7 september komt hij in Francorchamps dan ook aan de start van de vier sprintraces.
 
“Ik had afgelopen winter al enkele gesprekken met Pierre Piron”, legt Stéphane uit. “Ik had mijn voormalig teammaat Edouard Mondron gemotiveerd om samen met mij de Ginetta GT4 te delen. Omdat er enkele conflicten waren met andere data is dat er uiteindelijk niet van gekomen. Zijn broer Guillaume nam dan mijn plaats is, maar ik bleef contact houden met de rijder en baas van Astur Car. Pierre Piron deed me dan het leuke voorstel hem te vervangen tijdens de meeting van de 600 km. Een voorstel dat ik niet kon afslaan.”
 
Stéphane zal de vier sprintwedstrijden van een dik kwartier alleen afwerken.
“Ik kan haast niet wachten om opnieuw in de BRCC te rijden. Door dit nieuwe en leuke sprintformaat heeft het kampioenschap opnieuw wat schwung gekregen. Ik heb de Ginetta G50 nog nooit eerder bestuurd, maar het palmares van de wagen spreekt voor zich. Het is een heel competitieve wagen, het ideale wapen voor dit soort races. Ik zal pas tijdens de vrije trainingen voor het eerst achter het stuur kunnen kruipen, maar ik ben het ondertussen wel gewoon om veel verschillende auto’s te besturen. Dat zou dus niet te veel problemen mogen opleveren.”
 
De ambities, die zijn zoals de man zelf: groot!
“Tuurlijk wil ik winnen”, stelt hij. “Maar mocht Edouard me kloppen dan zal ik dat niet zo erg vinden. Eigenlijk is de situatie nu een beetje omgekeerd. Toen hij mijn teammaat werd, kende ik de Mégane op mijn duimpje. Nu beschikt hij over heel wat meer ervaring met de Ginetta. Ik zal dus tevreden zijn als ik zijn rondetijden haal.”
 
En ook tevreden om opnieuw van de BRCC-sfeer te kunnen proeven, ook tijdens de finale in oktober in Zolder. “Ik probeer een enduranceproject op poten te stellen met de Volvo Silhouette DRT. Mijn vriend Karim Al Azahri is al akkoord. Ik zoek nog een snelle rijder met een budget, om zo tegen de GT’s om de zege te kunnen strijden.”
 
Men zegge het voort…

Kronos Events press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 30 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 600 km of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons