van der Horst

600km Spa: Amper 12 wagens in actie op vrijdag - Belgium Racing topt vrije training

Derdaele/Heyer/Maassen - Belgium Racing Porsche 911 GT3 R
Derdaele/Heyer/Maassen - Belgium Racing Porsche 911 GT3 R
Na de "sprintraces" in het voorprogramma van de 24 uren van Spa en Zandvoort krijgen de deelnemers aan het BRCC dit weekend terug een endurance race van 3 uren voor de boeg. Het zijn moeilijke tijden voor het BRCC, de GC V6 Cup hield op te bestaan en enkele vaste deelnemers braken hun seizoen vroegtijdig af. Vrijdag stond er een vrije training van 45 minuten op het programma, slechts 12 wagens meldden zich op het circuit (de Soenen Racing Ferrari bleef in zijn pitbox) maar alle favorieten voor de titel tekenden gelukkig present. De snelste tijd was uiteindelijk voor de Belgium Racing Porsche 911 GT3 R van Derdaele/Maassen/Heyer. Bij PK Carsport lijkt de Audi terug mee te kunnen met de top nu de BoP werd aangepast en Kumpen/Longin/Belien sloten de sessie dan ook af met de tweede chrono.
  • De Swert Opticiens
Kris Wauters & Patrick Schreurs - MExT Racing
Kris Wauters & Patrick Schreurs - MExT Racing
Bij Belgium Racing moet men deze race winnen wil men nog kans maken op de titel en de Porsche #99 pakte de zaken dan ook direct serieus aan en zette de snelste ronde neer in 2:22.405. De PK Carsport Audi tikte aan met een bemoedigende tweede tijd in 2:24.422 waarmee men de twee Aston Martins van Brussels Racing voor bleef, met de #9 voor de #100. Bij MExT Racing stapte Patrick Schreurs voor de eerste maal in ter vervanging van Koen Wauters die door rugproblemen forfait moest geven. Schreurs deelt de wagen met Kris Wauters en de Porsche #8 klokte af als vijfde en was daarmee de snelste in de GT Cup klasse. Daarmee waren ze zelfs sneller dan de Audi GT3 van  de Zweden Brunstedt/Bender/Dybeck. De Belgium Racing 991 Cup Porsche van Hoogaars/Van Haeren/Hoevenaers noteerde de tweede tijd bij de GT Cups, voor de Scuderia Monza Ferrari van de gebroeders Thiers.

Thems Racing by Powercars Porsche 997 Cup
Thems Racing by Powercars Porsche 997 Cup
Bij Thems Racing by Powercars is men noodgedwongen overgestapt van de Ferrari 458 naar een Porsche 997 Cup nadat de Italiaanse bolide total loss gereden werd tijdens een testsessie. Vandierendonck, Van Oost en Van Hooydonk pasten zich al snel aan hun nieuwe bolide uit de stal van First Motorsport aan en reden nog de vierde tijd in de GTC klasse. Tegelijkertijd met de BRCC wagens komen ook de deelnemers aan de Duitse DMV BMW Challenge de baan op wat een extra 17 wagens de baan op bracht.

--- UITSLAG BRCC TEST 600KM SPA (pdf) ---

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 5 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 600KM of Spa.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons