van der Horst

600km Spa: Aston Martin vooraan in eerste kwalificatie

Verbergt/Redant/Coens - Brussels Racing Aston Martin Vantage
Verbergt/Redant/Coens - Brussels Racing Aston Martin Vantage
De deelnemers aan het BRCC krijgen vandaag twee kwalificatiesessies van ieder een half uur voorgeschoteld. Nadat er gisteren bij de vrije trainingen slechts 12 deelnemers kwamen opdagen, namen deze morgen 15 wagens deel aan de eerste kwalificatie. Was gisteren de Porsche van Belgium Racing nog de snelste dan was er deze morgen niemand opgewassen tegen de beide Aston Martin’s van Brussels Racing. Verbergt liet een 2:20.471 optekenen en was daarmee 0.626 seconde sneller dan de Vantage #9 van Bouvy/Schmetz/Grivegnée. In de late namiddag is er om de dag af te sluiten nog een tweede kwalificatiesessie van 30 minuten.
Kumpen/Longin/Belien - PK Carsport Audi R8 LMS ultra
Kumpen/Longin/Belien - PK Carsport Audi R8 LMS ultra
De Audi R8 LMS Ultra van Kumpen/Longin/Belien toonde zich de snelste achter de Aston’s en moest slechts 0.790 seconde toegeven op de tijd van Verbergt. Ontgoocheling bij Belgium Racing waar de Porsche GT3, gisteren nog primus bij de vrije training, zijn tijd van gisteren niet kon evenaren en de sessie afsloot met de vierde tijd maar op meer dan 2 seconden van de Aston Martin #100. De vijfde tijd was voor de Zweedse Audi van Brunstedt/Bender/Dybeck.


Hoevenaers/Van Haeren/Hoogaars - Belgium Racing Porsche 991 Cup
Hoevenaers/Van Haeren/Hoogaars - Belgium Racing Porsche 991 Cup
De snelste Endurance Cup wagen was de Belgium Racing Porsche van Hoevenaers/Van Haeren/Hoogaars en dat niettegenstaande een kleinde sortie. De Allure Team Porsche van Mondron/Piron/Caprasse was er gisteren niet bij maar klokte nu af als zevende algemeen en tweede Cup wagen voor de Thems Racing by Powercars Porsche van Vandierendonk/Van Oost/Van Hooydonk.



Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Racing Car Championship op zaterdag 6 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 600KM of Spa.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons