van der Horst

6H Nürburgring: Porsche palmt eerste startrij in – Ferrari domineert GTE

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Porsche blijft de toon zetten in het FIA WEC. Nadat het gisteren nog in het zog van de Audi’s bleef, stond er vandaag geen maat op de 919 Hyrbids. De Duitse constructeur palmt de volledige eerste startrij in, met op pole de #18. Marc Lieb en Romain Dumas realiseerden een gemiddelde van 1:36.473 over twee ronden en gingen daarmee de zusterwagen van Mark Webber en Timo Bernhard met 0.069s vooraf. Audi moest op meer dan een seconde achterstand vrede nemen met de derde en vierde startplek, met op kop de #8 van Jarvis/Di Grassi voor de #7 van Fässler/Lotterer. Toyota heeft nog een moeilijke tweede seizoenshelft voor de boeg, en was opnieuw ruim 2 seconden trager.
  • De Swert Opticiens
KCMG - Oreca 05 Nissan
KCMG - Oreca 05 Nissan
Kersvers Le Mans winnaar en Porsche fabrieksrijder Nick Tandy stormde naar de pole in de LMP2-klasse. De Brit bleef met de KCMG Oreca 05 de G-Drive Racing (OAK) Ligier JS P2 #26, die gisteren nog de vrije trainingen domineerde, 0.373s voor. De Signatech Alpine volgde al op meer dan een seconde, voor de tweede G-Drive Ligier.

--- UITSLAG KWALIFICATIES FIA WEC 6H NÜRBURGRING LMP (PDF) ---

Bij de GT’s is AF Corse er eindelijk in geslaagd om Aston Martin Racing van de troon te stoten. Gianmaria Bruni en Toni Vilander bezorgden Ferrari haar eerste pole van het seizoen, terwijl Davide Rigon en James Calado het feest compleet maakten door in tweede positie aan te sluiten. De eerste Aston Martin Vantage V8 vinden we op P3, ietwat verrassend het Deense exemplaar van Nygaard/Sörensen. Porsche volgde in vierde en vijfde stelling, en met alle constructeurs binnen de halve seconde mogen we ons opmaken voor mooie strijd morgen. Ook in de amateur klasse start een Ferrari op pole morgen, dankzij het Russische SMP Racing.

--- UITSLAG KWALIFICATIES FIA WEC 6H NÜRBURGRING GT (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op zaterdag 29 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Nürburgring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons