van der Horst

6H Spa: Opnieuw Porsche in afsluitende vrije training

Aanrijding tussen de #8 Audi en de #78 Porsche
Aanrijding tussen de #8 Audi en de #78 Porsche
Vanochtend was het, op een nog altijd zonnig Spa-Francorchamps, opnieuw Porsche dat de bovenhand nam in de afsluitende vrije training. Vooral de tijd van de #1 van 1:56.465 betekende een gevoelige verbetering van de lage 1:58 van gisteren. Audi #8 miste de tweede vrije training gisteren door een herstelling aan de vooras, maar kon vanmorgen weer de baan op. Alles verliep echter niet perfect want de wagen had op het einde een kleine aanrijding met de KCMG Porsche uitkomend in GTE-Am.
  • De Swert Opticiens
AF Corse - Ferrari 458 Italia GTE
AF Corse - Ferrari 458 Italia GTE
Het incident gebeurde in de Busstop-chicane, de Audi legde nog een volledige ronde af maar kwam dan alsnog naar binnen met schade net achter het linkervoorwiel. Verder zagen we ook de Toyota #5, die de vijfde tijd liet noteren, na het afvlaggen aan een slakkengang terugkeren naar de pits. In LMP2 was het dit keer G-Drive Racing dat de besttijd liet noteren, terwijl in GTE Ferrari en Aston Martin de buit deelden. De Italiaanse wagens van AF Corse reden een één-tweetje in GTE-Pro, terwijl de #98 Aston Martin de primus was in GTE-Am.

--- Uitslag Derde Vrije Training 6H Spa 2016 (PDF) ---

Foto's: Georges De Coster & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 6 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons