van der Horst

6H Spa: Toyota zwaait de plak in tweede vrije training

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Tijdens de tweede vrije training was het vanmiddag enigszins verrassend Toyota dat met beide auto's vooraan terug te vinden was. In gelijkaardige zonnige omstandigheden bleven de Japanners echter wel een halve seconde boven de tijden van de Porsches van vanochtend. Dit keer werden de Duitse bolides derde en vierde en bleven nog net onder de grens van twee minuten. De #7 Audi werd vijfde, maar de zusterauto met nummer 8 kwam niet in actie.
Audi R18
Audi R18
De vooras diende vervangen te worden op de #8 Audi en die reparatie raakte niet tijdig uitgevoerd om nog wat rondjes af te werken, temeer daar de sessie enkele minuten voor het einde gestopt werd door middel van de rode vlag. De auto van Di Grassi, Duval en Jarvis begint zo al met anderhalf uur tracktime minder aan het weekend, een niet te onderschatten nadeel.


Aston Martin Vantage
Aston Martin Vantage
In LMP2 was Manor dit keer de snelste met de nummer 45, zij verbeterden de tijd van de ESM van vanmorgen met een dikke seconde. Na de dominantie van Aston Martin eerder op de dag was er ook in GTE een wissel bovenaan de tabellen, zowel in Pro als Am reed een AF Corse Ferrari de besttijd. En ook in die klasse werden de tijden nog wat aangescherpt, met de snelste Ferrari die het zeven kilometer lange asfaltlint een kleine seconde sneller aflegde dan de Aston Martin vanochtend.

--- Uitslag Tweede Vrije Training FIA WEC 6 Hours of Spa 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op donderdag 5 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons