van der Horst

6H Spa: Nieuwe pole voor Fuoco en Ferrari - Sarah Bovy op pole in GT3

Ferrari AF Corse - Ferrari 499P
Ferrari AF Corse - Ferrari 499P
Antonio Fuoco pakte, na Imola, nu ook in Spa de pole positie in de Ferrari 499P #50. Dit keer geen volledige top drie voor het Italiaanse merk, Fuoco krijgt morgen de Porsche 963 #5 van Matt Campbell naast zich op de eerste startrij. Alex Lynn reed de Cadillac #2 naar een sterke derde tijd, voor twee privé-Porsches, de Proton #99 van Julien Andlauer en de Jota #12 van Callum Ilott.
Miguel Molina & Antonio Fuoco
Miguel Molina & Antonio Fuoco
Daarachter als zesde de tweede Penske Porsche #6 van Laurens Vanthoor, het was Kévin Estre die de kwalificaties voor zijn rekening nam. Robin Frijns reed de WRT BMW #20 naar een tiende plaats, achter Brendon Hartley (Toyota #8), Charles Milesi (Alpine #35) en Robert Kubica (Ferrari #83). WRT-teamgenoot Dries Vanthoor (BMW #15) raakte niet tot in de Hyperpole, hij werd dertiende in de reguliere kwalificatie. Ook James Calado (Ferrari #51 - elfde) en Kamui Kobayashi (Toyota #7, vijftiende) plaatsten zich niet voor de beslissende sessie.

Sarah Bovy pakte de pole in Spa
Sarah Bovy pakte de pole in Spa
In LMGT3 was er een Belgisch succes met de pole positie voor Sarah Bovy: "Ik had een geweldig gevoel in de auto vandaag, nog meer toen ik de volle tribunes zag tijdens mijn outlap!". Ze was overigens al de snelste in de reguliere kwalificatie in de Iron Dames Lamborghini #85 en deed het nog eens over tijdens de Hyperpole. Ze klopte Joshua Caygill (United Autosports McLaren #95) en Ahmad Al Harthy (WRT BMW #46), de Bronze-rijder op de BMW waarop we ook Maxime Martin en Valentino Rossi zien.

Tom Van Rompuy (TF Sport Corvette #81) kwalificeerde zich makkelijk voor de Hyperpole, in die sessie verzekerde hij zich uiteindelijk van de achtste startplaats. Na slechts enkele minuten in die Hyperpole zagen we een zware crash van Aliaksandr Malykhin in de Manthey Porsche #92. Hij raakte de controle kwijt bij het oprijden van de Raidillon en vloog bovenaan hard in de bandenstapels aan de binnenkant van het circuit.

Foto's: Arne Simons & Gert Starckx



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 10 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons