van der Horst

6H Spa: tien Belgen in de Lamborghini Super Trofeo Europe

Renaud Kuppens/Roee Meyuhas - Boutsen VDS
Renaud Kuppens/Roee Meyuhas - Boutsen VDS
Samen met de Porsche Carrera Cup Benelux vormt de Lamborghini Super Trofeo Europe het voorprogramma van de FIA WEC 6 hours of Spa. Niet minder dan 52 wagens en 84 piloten zullen strijden om de ereplaatsen in de Lamborghini Super Trofeo Europe. Met Nigel Bailly, Renaud Kuppens, Amaury Bonduel, Gilles Stadsbader, Baptiste Moulin, Stéphane Lémeret, Rodrigue Gillion, Serge Doms, Benoit en Francois Semoulin tellen we niet minder dan tien landgenoten bij de piloten.
  • De Swert Opticiens
Nigel Bailly - ART-Line
Nigel Bailly - ART-Line
Nigel Bailly (ART-Line) startte het seizoen in Imola met een zege in de Am klasse en werd derde in de tweede race. In de tussenstand van het kampioenschap bezet hij de tweede plaats. Ook Renaud Kuppens (Boutsen VDS) startte het seizoen met een zege maar dan in de Pro-Am klasse. Hij deelt het stuur met Roee Meyuhas. Amaury Bonduel (BDR Competition by Grupo Prom), die onder Franse licentie rijdt, pakte in Imola de pole en won er de tweede race, dus ook in Spa is hij een serieuze kandidaat op de algemene zege. Dat kan ook gezegd worden van Gilles Stadsbader (VSR), die in Imola pech kende maar vorig weekend nog een race won in het Italiaans kampioenschap.

Baptiste Moulin (Vicenzo Sospiri Racing) die ook de races alleen afwerkt is uit op een goed resultaat nadat hij vorig weekend tweemaal tweede werd in de Pro-Am klasse in het Italiaanse GT kampioenschap. Stéphane Lémeret rijdt samen met Rodrigue Gillion in de Super Trofeo met het #27 ingezet door CMR. Benoit en Francois Semoulin rijden in de kleuren van het Belgische Semspeed, Serge Doms (DS Racing) komt dan weer uit in de Lamborghini Cup.

De eerste race van de Lamborghini Super Trofeo Europe vindt plaats op vrijdagnamiddag om 17u35, de tweede wedstrijd is op zaterdagmorgen om 9u15.

Foto's: Boutsen VDS & Nigel Bailly
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op woensdag 8 mei 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons