van der Horst

9H Kyalami: Titels voor Côme Ledogar, Alessandro Pier Guidi en Audi

Côme Ledogar & Alessandro Pier Guidi
Côme Ledogar & Alessandro Pier Guidi
Toen één van de twee AF Corse Ferraris de strijd moest staken in de 9H Kyalami was Audi zeker van de titel bij de constructeurs in de Intercontinental GT Challenge. Maar Ferrari kan zich troosten met de titel bij de rijders voor Côme Ledogar en Alessandro Pier Guidi, die samen met Miguel Molina tweede eindigden in de 9H Kyalami achter de AKKA-ASP Mercedes-AMG van Jules Gounon, Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy.
  • Powercars
De Audi Sport Saintéloc Audi voor de Audi Sport WRT Audi
De Audi Sport Saintéloc Audi voor de Audi Sport WRT Audi
De AKKA-ASP Mercedes-AMG van Jules Gounon, Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy vertrok van op de pole en kwam negen uur later als winnaar over de finish met 15,6 seconde voorsprong op de AF Corse Ferrari 488 GT3 Evo van Côme Ledogar en Alessandro Pier Guidi en Miguel Molina. Ferrari had het rijderstrio dat de puntenstand aanvoerde voor de wedstrijd verdeeld over twee wagens om de kansen op de titel te verhogen. Voor Nicklas Nielsen draaide dit slecht uit toen de Ferrari die hij deelde met Alessio Rovera en Antonio Fuoco stil viel langs de piste. De Audi Sport Saintéloc Audi R8 LMS EVO van Patric Niederhauser, Markus Winkelhock en Kelvin van der Linde kwam als derde over de lijn. De Audi Sport WRT Audi van Charles Weerts, Christopher Haase en Mattia Drudi had zicht op de derde plaats tot de Duitser spinde en de laatste podiumplaats verloor aan de Saintéloc bolide.

Lucas Legeret, Nicolas Baert en Simon Gachet (Saintéloc Racing), de enige deelnemers in de Silver Cup, vervolledigden de top vijf. De High Class Racing Audi van Mark Patterson, Thierry Vermeulen en Michael Markussen finishten als zesde en wonnen de Pro-Am klasse voor de SunEnergy 1 Racing Mercedes-AMG.

Foto's: IGTC


 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Intercontinental GT Challenge op zondag 6 februari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kyalami 9 Hour.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons