van der Horst

Abu Dhabi: Nieuwssprokkels uit de paddock

De race wordt traditioneel verreden bij valavond
De race wordt traditioneel verreden bij valavond
De sfeer in de paddock is erg relaxed tijdens deze laatste Grand Prix van het jaar in Abu Dhabi. Niet alleen zijn de wereldtitels al beslist, maar ook de piloten en teams kijken alvast uit naar een deugddoende vakantie na een lang seizoen. Bij een temperatuur van rond de 30 graden krijgen zowel de wagens als de piloten dit weekend echter nog een zwaar slotstuk te verwerken. Autosport.be ging in de paddock op zoek naar het laatste nieuws.
  • Prospeed Competition
Fernando Alonso
Fernando Alonso
Bij McLaren heeft men al een tijdje geleden de ogen, én middelen, op volgend jaar gericht. Fernando Alonso gaat er niet van uit dat ze dit weekend de negen punten achterstand op Sauber zullen goedmaken: "We hebben dit seizoen maar drie of vier keer punten gescoord, dus Sauber inhalen in het WK is zo goed als onmogelijk. We zitten al met onze gedachten bij volgend jaar, de auto is hier dit weekend voor de helft uitgerust met dingen die we met het oog op 2016 willen uitproberen."

Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen
De meningen van de piloten, over het feit dat enkele traditionele Europese circuits de laatste jaren dienden plaats te ruimen voor nieuwe banen buiten Europa, waren verdeeld. Alonso vond het goed dat de F1 een ander publiek aanboord, Lewis Hamilton wees dan weer op het feit dat er geen racehistorie te vinden is op die nieuwe circuits. De beste opmerking kwam echter van Kimi Räikkönen: "Al die nieuwe omlopen zijn toch maar ontworpen door dezelfde persoon" (Hermann Tilke nvdr.).

Bij Lotus hebben ze vandaag nog wat werk
Bij Lotus hebben ze vandaag nog wat werk
Bij Lotus wordt naarstig gewerkt daar als gevolg van hun huidige financiële malaise de onderdelen wat laat aankwamen in Abu Dhabi. Het team gaat er wel vanuit alles klaar te hebben tegen morgen, wanneer de actie op de baan van start gaat. Bij Red Bull grijpt men dan weer terug naar een oudere motor nadat het exemplaar van Daniel Ricciardo in Brazilië, met de laatste nieuwe updates, dan toch niet het gewenste resultaat opleverde.

Foto's: Racing International Photography



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons