van der Horst

ADAC Eifel Rallye Festival 2024 – Inschrijvingen openen op 1 februari

ADAC Eifel Rally Festival
ADAC Eifel Rally Festival
Dat het ADAC Eifel Rally Festival van datum zou veranderen wisten we al even. De 12de editie gaat door van 15 tot 17 augustus en dus niet langer het derde weekend van juli. De organisatoren van MSC Daun maakten nu ook hun thema bekend, alsook de info dat de inschrijvingen weldra geopend worden.
“Rallywagens van A tot Z”
Audi Quattro A1
Audi Quattro A1
Het thema voor deze 12de editie wordt door Reinhard Klein omschreven als “Rallywagens van A tot Z”
"Het uitgangspunt is om de toeschouwers een zo uitgebreid mogelijk aanbod aan merken en voertuigtypes aan te bieden die ooit op één plek samen verzameld werd”, legt medeorganisator Reinhard Klein van Slowly Sideways uit, “Dat betekent dan ook dat we niet langer teveel identieke voertuigen van eenzelfde type kunnen aanvaarden en dus voorrang willen geven aan diversiteit en verschillende voertuigen” .

Gedaan dus met 10-tallen verschillende Quattro’s in HB kleuren. Idem voor de Rothmans Ascona 400 en gele zwarte Kadett GTE’s. Benieuwd!

Subaru
Subaru
De voorbije edities vulden maar liefst 50 verschillende merken verdeeld over  zo’n 300 verschillende modellen en types het peloton. Van Alfa tot Audi, Citroën, Datsun, Ford, Opel, Lancia, Peugeot, Talbot en VW’s kennen we ze natuurlijk allemaal, maar wie herinnert zich nog de  “absolute exoten” als de Allora, Clan, Hillmann, Jidé of Steyr?
Klein is duidelijk over hetgeen hij echt wil “We mikken op een reünie van verschillende auto's die de geschiedenis van de rallysport hebben bepaald. Van een 2-takt Trabant tot de Groep B auto's en de WRC's".

Inschrijven vanaf 1 februari
Wie in het bezit is van zo’n aparte of exclusieve rallybolide kan zijn kandidatuur tot deelname indienen bij MSC Daun. De inschrijvingen openen  op 01 februari 2024 en sluiten eind april.  Meer info op www.eifel-rallye-festival.de

ADAC Eifel Rally Festival
ADAC Eifel Rally Festival
Het ADAC Eifel Rallye Festival 2024 wil zich meer dan ooit profileren als een wereldwijde jamboree van de rallywereld. "Nog nooit waren we zo vroeg op het jaar al zo ver gevorderd in onze voorbereidingen," stelt Otmar Anschütz van het organiserende MSC Daun. "Daarom kunnen we binnenkort de eerste hoogtepunten aan de fans bekendmaken. Het festival blijft ook trouw aan het idee om rallygeschiedenis te laten beleven en aanraken. Een festival voor de zintuigen van alle rallyfans". Een ambitieus standpunt !

Even herinneren dat een bezoek aan de “Rallye Meile” in het centrum van Daun met zijn serviceparken en thematentoonstellingen nog steeds gratis is en toegankelijk voor alle liefhebbers. Enkel voor de proeven – MSC Daun noemt ze liever demo-routes aangezien er geen tijdsopname is en geen klassement o gemaakt  wordt – zijn (al enkele jaren) betalend.

Eifel Rallye Festival 2011-2022 - Het officiële boek
Wie graag nog eens wil terugblikken op al het moois dat er te zien was tijdens de eerste tien edities kan daarvoor terecht in het officiële boek: “Eifel Rallye Festival 2011-2022”. Meer dan 300 pagina’s reportages en foto’s inclusief een voorwoord door de jarenlange beschermheer Walter Rohrl. Prijs:50€.  Bestellen kan op de website van de organisatie via volgende link: https://www.rallyandracing.com/mcklein-store/buecher/eifel-rallye-festival-2011-2022-das-offizielle-buch
 
Tekst: Steph Lesuisse
​Foto's: Jurgen Hahn / MSC Daun

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally Internationaal op dinsdag 16 januari 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons