van der Horst

ADAC F4: Schumacher Junior wint bij debuut in de autosport

Mick Schumacher - Van Amersfoort Racing
Mick Schumacher - Van Amersfoort Racing
Nog maar zelden werd er zoveel aandacht besteed aan het debuut van een promotieklasse als dit weekend voor de start van de ADAC Formule 4. Dit had alles te maken met de naam van de winnaar van de laatste van de drie races op het circuit van Oschersleben, namelijk Schumacher. Mick Schumacher, zoon van Michael Schumacher, besloot deze winter om over te stappen van de kartsport naar de autosport en koos voor het nieuwgeboren ADAC Formule 4 kampioenschap om zijn eerste stappen in de autosport te zetten. De 16 jarige Duitser die uitkomt voor het Nederlandse Van Amersfoort Racing wist dus al van bij de eerste manche van de serie een overwinning in de wacht slepen.
De Formule 4 geniet de volle steun van de FIA die de klasse in alle contreien wil introduceren als de instapklasse voor formulewagens. Ook Duitsland volgde de keuze van de FIA en verving de ADAC Formel Masters door een eigen versie van de Formule 4 aangedreven door Abarth motoren. De klasse werd onmiddellijk een succes en niet minder dan 35 piloten dienden zich aan voor de openingsmanche dit weekend in Oschersleben. Enkele dagen eerder werd ook al aangekondigd dat Sebastian Vettel het peterschap over de serie op zich had genomen en met daarnaast de aanwezigheid van Schumacher Jr. als rijder was de aandacht voor het debuutweekend overweldigend.

Mick Schumacher - Van Amersfoort Racing
Mick Schumacher - Van Amersfoort Racing
Mick Schumacher liet wel merken dat hij uit het goede hout gesneden is, in de eerste race startte hij van de negentiende plaats, maar begon aan een fantastische remonte die hem naar de negende plaats bracht ondanks dat de race stilgelegd werd na de start door een crash. Bovendien reed hij ook de snelste wedstrijdronde. In de tweede race begon hij terug aan een opmars van de negentiende plaats, maar bleef ditmaal steken op positie twaalf. Voor de derde race mocht de Duitser, gezien de startopstelling werd bepaald door de uitslag in race 1, maar met de tien eersten in omgekeerde volgorde, starten van uit tweede positie. Bij de start nam hij de leiding van de wedstrijd en bleef op kop tot aan de meet.

Marvin Dienst - HTP Juniorteam
Marvin Dienst - HTP Juniorteam
De heisa rond Schumacher Jr. leidt echter alle aandacht af van de resultaten van Marvin Dienst, die met twee overwinningen en een zesde plaats veruit voor de beste prestatie van het weekend zorgde. Wie Mick Schumacher in actie wil zien moet op 20 en 21 juni naar Spa-Francorchamps komen waar de ADAC Formule 4 dan zijn derde manche houdt.


Foto's: ADAC Formel 4



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 28 april 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons