van der Horst

Hockenheim: Nabeschouwing Nico Verdonck

Op vraag van de familie van de betreurde Harald Müller bestuurden de Belg Nico Verdonck en zijn teammaat Frank Kechele dit weekend de Ford GT van het Lambda Performance team. Het duo bracht een mooi eerbetoon door het team bij de finale van de ADAC GT Masters in Hockenheim een pole positie en een tweede plaats te schenken.
  • De Swert Opticiens
Voor Nico Verdonck werd het een emotioneel weekend. "De familie van Harald Georg Müller, de stichter van het Lambda Performance team, had me gevraagd om samen met Frank Kechele een team te vormen en zo hun familielid, na een lange ziekte in 2014 heengegaan, te eren", legt Nico uit. "Ik had vroeger al voor hen gereden en we hebben altijd goede relaties behouden. Het belangrijkste doel was hen een plezierig weekend te laten beleven en indien mogelijk ook een mooi resultaat neer te zetten met de Ford GT van het team."
 
Al bij de kwalificaties van de hoogstaande ADAC GT Masters, toonden zowel de twee rijders als de wagen dat ze ondanks twee jaar afwezigheid nog steeds het nodige niveau hadden. "Voor de eerste race hadden we de zesde plaats op de grid veroverd, voor de tweede stonden we op pole", glimlacht Nico. "Dat was heel onverwacht. Niet alleen waren de wagen en het team de afgelopen twee jaar niet geëvolueerd, maar het was ook de eerste keer dat deze Ford GT met Pirelli-banden reed. We hadden verwacht wat aanpassingstijd nodig te hebben, maar het liep vlotter dan verwacht."
 
De 29-jarige Brusselaar nam de start van de eerste race. "Ik had een schitterende start en na een paar bochten was ik al van de zesde naar de tweede plaats opgerukt", legt hij uit. "Jammer genoeg viel er in het peloton een grote crash te noteren en werd de rode vlag bovengehaald. Bij de tweede start vertrok ik als vierde en wist ik tijdens mijn stint twee plaatsen te winnen. Jammer genoeg verloren we wat tijd tijdens de pitstop. Frank kwam als vijfde opnieuw buiten en verloor nog twee plekken, waardoor we deze eerste wedstrijd als zevende konden besluiten."
 
's Anderendaags kregen de deelnemers van de ADAC GT Masters voor de tweede race - tevens seizoensafsluiter - een natte piste voorgeschoteld. "Frank vertrok van op pole, maar wist die positie niet te behouden", legt Nico uit. "Tijdens zijn stint werd de wedstrijd twee keer geneutraliseerd en bij de rijderswissel lag hij uiteindelijk derde. Ik kwam ook in die positie opnieuw de baan op. Ik voelde me goed aan het stuur en wist een plaats te winnen en zo als tweede te finishen. Na de pole positie een schitterende beloning voor het hele Lambda Performance team en voor de naasten van Harald Georg Müller. Ik wil ze dan ook van harte bedanken voor het vertrouwen en ben heel blij dat ik ze samen met Frank dit resultaat heb kunnen schenken. Het was een fantastisch weekend!"
 
Deze mooie prestatie is zeker niet onopgemerkt gebleven en we hopen Nico Verdonck in de toekomst nog meer aan het stuur van een GT3 te kunnen zien. "Ik denk wel dat ik kon tonen mijn plaats te hebben op dit niveau", lacht Nico. "Ik hoop dat dat in de toekomst vruchten zal afwerpen..."
 
Omdat hij dit weekend dus in Duitsland actief was kon Nico niet de finale van het BRCC-kampioenschap met de BMW M3 GT4 van de Nederlanders Gerard Van der Horst en William Van Deyzen afwerken, waarmee hij al het hele seizoen actief was geweest. "Ze hebben het hele seizoen vooruitgang geboekt en ben dan ook heel blij dat ze in de BRCC Trophy op de Anneau du Rhin op de tweede plaats beslag hebben kunnen leggen", legt de Brusselaar uit. "Daardoor zijn ze ook vice-kampioen van België in hun categorie. Ik ben heel blij dat onze samenwerking dit mooie resultaat heeft opgeleverd en wil ze dan ook van ganser harte feliciteren!"

Nico Verdonck press



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons