van der Horst

Hockenheim: Pepper en Thiim winnen - Asch en Ludwig kampioen

Zakspeed - Mercedes SLS AMG GT3
Zakspeed - Mercedes SLS AMG GT3
Jordan Lee Pepper en Nicki Thiim pakten vandaag in hun Audi de zege in de laatste race van de ADAC GT Masters in Hockenheim, maar het waren alsnog Sebastian Asch en Luca Ludwig die de titel binnenhaalden. Het duo in de Mercedes liet de BMW van titelconcurrent Dominik Baumann, voor deze race vergezeld door DTM-kampioen Bruno Spengler, nooit te ver weglopen. Nico Verdonck, die de Lambda Ford GT op de pole parkeerde, werd mooi tweede.
C.Abt Racing Audi R8 LMS Ultra
C.Abt Racing Audi R8 LMS Ultra
Het eerste gedeelte van de wedstrijd diende door verschillende ongevallen, zij het minder zwaar dan gisteren, liefst tweemaal geneutraliseerd te worden door middel van de safety car. Het regende evenwel niet boven Hockenheim, maar de piste was duidelijk nog wat nat. Na de pitstops ging een snelle Nico Verdonck meteen in de aanval en pakte de tweede plaats, de Audi vooraan leek ongrijpbaar maar een nieuwe interventie van de safety car bracht het veld opnieuw bij mekaar.

Team Schubert - BMW Z4 GT3
Team Schubert - BMW Z4 GT3
De C.Abt Racing Audi, die zich in de beginfase al van de leiding wist te verzekeren na een goede start, liep na de herstart echter opnieuw wat weg. Verdonck kreeg in zijn Ford de BMW van Spengler vol in de spiegels, maar de Canadees raakte niet voorbij onze landgenoot. Zijn derde plaats was wel genoeg voor Schubert Motorsport om de teamtitel nog binnen te halen, de rijderstitel ging echter naar Asch en Ludwig in de Zakspeed Mercedes. Zij werden uiteindelijk vijfde, gevolgd door de Audi van Frey en Geipel, die gisteren nog de zaterdagrace wonnen.

Foto's: Vincent Wouters, Arne Simons & Hans Van Onsem



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons