Hockenheim: Christopher Mies en Connor de Philippi pakken de titel

Connor De Phillippi/Christopher Mies - Land Motorsport Audi R8 LMS
Christopher Mies die normaliter Enzo Ide bijstaat in de Blancpain Sprint Series was er niet bij in Barcelona voor de finale en miste alzo de titel. De Duitser moest immers zijn kansen op de titel in het ADAC GT verdedigen op de Hockenheimring waar de finale van de serie dit weekend plaatsvond. Geen slechte zet van Audi, want ook Mies ging met de titel naar huis. In beide races ging de zege naar een Porsche.
Start ADAC GT race 1 Hockenheim
In de eerste race speelde de regen een hoofdrol, op de natte baan gingen heel wat wagens in de fout met verschillende neutralisaties als gevolg. David Jahn ging met zijn Porsche voorbij de Audi van Connor de Phillipi die van op de pole was vertrokken. Kevin Estre nam daarna het stuur van de Porsche over en loodste de KÜS TEAM75 Bernhard Porsche 911 GT3 R naar de overwinning voor de Montaplast by Land-Motorsport Audi R8 LMS van Mies/de Philippi. De laatste podiumplaats was voor de Team Schütz Motorsport Porsche 911 GT3 R van Marvin Dienst/Chistopher Zanella.

De tweede race werd ontsierd door de zware crash van Jules Gounon, in een poging om voorbij de GRT Grasser Racing Lamborghini van Rolf Ineichen te gaan ging de Corvette van de Fransman van de baan en belandde zijdelings in de vangrails. Gounon moest uit zijn wagen bevrijd worden en werd met een gebroken been afgevoerd naar het ziekenhuis, des te pijnlijker gezien Gounon voor de crash op titelkoers lag. Na een lange onderbreking werd de wedstrijd hervat en Robert Renauer en Martin Ragginger die de wedstrijd tot dan gedomineerd hadden wonnen met hun
Christopher Mies/Connor de Phillippi
Precote Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R. De Porsche van Jahn en Estre rukte nog op naar de tweede plaats, de laatste podiumtrede ging naar de Team Zakspeed Mercedes AMG van Nicolai Sylvest en Nikolaj Rogivue. Mies ging in het begin van de race naast de baan en verloor enkele plaatsen, de Philippi kon de Audi nog terugbrengen naar de achtste plaats, voldoende voor het behalen van de titel.

Foto's: ADAC GT

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op maandag 3 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim ADAC.