van der Horst

Lamborghini Huracán GT3 maakt gastoptreden op Red Bull Ring

Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
Grasser Racing Team zal volgende week aan de start verschijnen van de ADAC GT Masters races op de Red Bull Ring met de nieuwe Lamborghini Huracán GT3. Het Oostenrijkse team runt dit jaar een fabrieksprogramma voor Lamborghini in de Blancpain Endurance Series ter voorbereiding van verschillende klantenprogramma's vanaf volgend seizoen. Om zoveel mogelijke potentiële kopers te overtuigen van de kwaliteiten van het product staan er enkele gastoptredens in nationale kampioenschappen op het programma.
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
De gifgroene stier uit Sant'Agata Bolognese wist bij de seizoensopener in Monza nog als eerste over de meet te komen, al gaf teambaas Gottfried Grasser afgelopen weekend toe dat men waarschijnlijk een iets te voordelige Balance of Performance was toebedeeld; ondanks het feit dat het team in Monza fel protesteerde tegen de toen toegekende BoP-maatregelen. Hoe de imposante Huracán GT3 zal presteren in het uiterst competitieve ADAC GT Masters-veld en wie de rijders van dienst zullen zijn voor de meeting op de Red Bull Ring, zal moeten blijken. Eerder deze maand werkte de Lamborghini reeds een test af op de Oostenrijkse omloop, toen met Adrian Zaugg en Mirko Bortolotti in het kuipje; mogelijk nemen beide heren ook volgende week het stuur.

GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
De deelname van GRT aan de wedstrijd in hun thuisland is de vierde op rij; afgelopen jaar liep de equipe nog nipt een podium mis - hun beste resultaat op de recent gerenoveerde Red Bull Ring. De meeting op de Red Bull Ring is het tweede treffen van het ADAC GT Masters-seizoen 2015, waarna het Duitse GT3-kampioenschap half juni richting het mooiste circuit ter wereld trekt, Spa-Francorchamps.

Foto's: Vincent Wouters & Martijn Wouters



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons