van der Horst

Oschersleben: Winst voor Grasser Lamborghini na straf voor Zakspeed

GRT - Lamborghini Huracán GT3
GRT - Lamborghini Huracán GT3
De Team Zakspeed Mercedes-AMG GT3 van Sebastian Asch en Luca Ludwig, winnaars van gisteren en polesitters voor de race van vandaag, domineerde de tweede ADAC GT Masters race op het circuit van Oschersleben van start tot finish, maar verloor in extremis nog de zege. De overwinning ging uiteindelijk naar de Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 van Christian Engelhart en Rolf Ineichen die als tweede over de meet bolde na een wedstrijd die bol stond van de incidenten en neutralisaties. De Zakspeed Mercedes kreeg immers net voor de finish nog een drive-through (omgezet in 30s tijdstraf) voor een onregelmatige herstart na de laatste neutralisatie.
APR Motorsport - Audi R8 LMS
APR Motorsport - Audi R8 LMS
Al van bij de start was er chaos. De Callaway Competition Corvette C7 GT3R die Daniel Keilwitz als tweede had gekwalificeerd, spinde in de krappe eerste chicane; een incident waarbij enkele wagens betrokken waren en waardoor er een rode vlag volgde. Laurens Vanthoor kon met de APR Motorsport Audi bij de herstart door het wegvallen van de Corvette als tweede verdergaan, een positie die onze landgenoot zou vasthouden tot aan het pitwindow. Vervolgens verloor de oranje Audi in handen van Florian Stoll twee posities aan de Grasser Lambo van Rolf Ineichen en de Land Motorsport Audi van Connor De Phillippi.

De Lambo overschreed de finishlijn dus als tweede, maar Ineichen en Engelhart werden als winnaars op het podium uitgenodigd. De Zakspeed Mercedes viel na het omzetten van de drive-through penalty in een tijdstraf terug naar P22. De Land Motorsport en APR Audi’s vervolledigden het podium. 

--- UITSLAG RACE 2 ADAC GT OSCHERSLEBEN (PDF) ---

Foto's: ADAC



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zondag 17 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben ADAC.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons