van der Horst

Zandvoort: Philip Geipel en Rahel Frey winnen race 2

Yaco Racing - Audi R8 LMS
Yaco Racing - Audi R8 LMS
De tweede race van het ADAC GT Masters op het Circuit van Zandvoort werd gewonnen door de Yaco Racing Audi R8 LMS van Philip Geipel en Rahel Frey. De tweede plaats was voor de HB Racing Lamborghini van Norbert Siedler en Jaap van Lagen, de Team Zakspeed Mercedes AMG GT van Luca Ludwig en Sebastian Asch nam beslag op de laatste podiumplaats.
De race ging zonder problemen van start op een droge baan maar al in de zesde ronde moest safety car de baan op komen na een sortie van de Mercedes van Rogivue. Toen de race terug op gang werd getrokken was het al hard beginnen regenen waardoor de wagens die al op regenbanden stonden snel naar voor opschoven. Kevin Estre die met zijn Porsche op slicks aan de leiding reed ging in de fout en belandde in de grindbak. Na de pitstops lag Geipel op kop nadat de Zakspeed Mercedes tijd verloren had bij zijn rijderswissel. De posities zouden niet meer wijzigen tot aan de meet.

Land-Motorsport - Audi R8 LMS
Land-Motorsport - Audi R8 LMS
Connor de Phillippi en Christopher Mies (Land-Motorsport Audi R8 LMS) finishten als vierde en worden daarmee de nieuwe leiders in de puntenstand. Fréderic Vervisch op de tweede Land-Motorsport Audi moest zich tevreden stellen met de zevende plaats.




Foto's: ADAC GT Masters



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op dinsdag 23 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort ADAC.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons