van der Horst

Newsflash: Al-Attiyah staakt strijd in Dakar

Nasser Al-Attiyah
Nasser Al-Attiyah
De 39ste Dakar verliest vroeg in de wedstrijd een van zijn topfavorieten. Qatarees Nasser Al-Attiyah moet de strijd staken. De schade aan zijn Toyota Hilux is te zwaar nadat hij gisteren een wiel losrukte tijdens de derde proef.
  • STX Motorhomes
Het was niet het jaar van Al-Attiyah. De Qatarees won maandag wel de proloog, maar moest meteen de daarna tot aan het assistentiepark gesleept worden na een kleine brand onder de motorkap. Dinsdag kende hij een probleemloze dag maar moest hij Sébastien Loeb laten voorgaan in de algemene ranking en woensdag rukte hij dus in de slotfase van de proef een wiel af, terwijl hij opnieuw virtueel leider was. Hij haalde wel de finish nog, maar de schade aan het chassis bleek te groot, waardoor Toyota Gazoo Racing en Overdrive meteen hun speerpunt verliezen.

Al-Attiyah won de dakar in 2010 en 2015.

Het was trouwens een collectieve offday bij Toyota. De wagens snakten op grote hoogte naar adem. Bij Erik Van Loon, Nani Roma en Giniel De Villiers stak een electronisch probleem de kop op boven de 4.000 meter, wat zorgde voor een nukkige benzinetoevoer.



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 5 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons